Home / News / HABER / İSLAMİ BELDELER / ABD Libya’da hava saldırısı düzenledi

ABD Libya’da hava saldırısı düzenledi

ABD Afrika Komutanlığı (AFRICOM) birlikleri Sirte’de IŞİD’e ait hedeflere yönelik 7 hava saldırısı düzenledi

ABD Afrika Komutanlığı (AFRICOM) birliklerinin, Libya’nın Sirte kentindeki IŞİD’e ait hedeflere yönelik 7 hava saldırısı düzenlediği bildirildi.

AFRICOM’un resmi internet sitesinden yapılan yazılı açıklamada, komutanlığa ait birliklerin Sirte’de düzenlediği 7 hava saldırısında, IŞİD’e ait mevzileri hedef aldığı belirtilerek, örgüte ait 5 kontrol noktası ile askeri teçhizatın vurulduğu ifade edildi.

Açıklamada, son hava saldırısı ile AFRICOM birliklerinin ağustos ayının başından bu yana Sirte’de düzenlediği hava saldırılarının sayının 81’e yükseldiği kaydedildi.

Öte yandan IŞİD militanlarının, Sirte’deki 3. Mahalle’den ani şekilde geri çekildiği belirtildi.

Libya’da Ulusal Mutabakat Hükümeti’nin (UMH) DAEŞ’e karşı başlattığı “El-Bunyan el-Mersus” operasyonu Sözcüsü Muhammed el-Gasri, AA muhabirine yaptığı açıklamada, örgüt militanların 3. Mahalle’nin pek çok cadde ve sokaklarından aniden geri çekildiğini ifade ederek, bunun bir tuzak olabileceği ihtimaliyle birliklerin bölgeye henüz girmediğini kaydetti.

Birliklerin, bölgeye girmek için emir beklediğini söyleyen Gasri, örgüt militanlarının kentteki varlığının zayıfladığını vurguladı.

UMH, DAEŞ’in Sirte’deki varlığına son vermek amacıyla geçen mayıs ayında “El-Bunyan el-Mersus” operasyonunu başlatmıştı.

Ayrıca...

Çin’in toplama kampları nedeniyle Doğu Türkistan nüfusu hızla azalıyor

Avustralya’da yayın yapan Mercatornet’in hazırladığı rapora göre, ülkedeki Uygur nüfusu, bu kampların kurulduğu 2017’den bu …

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir