Home / News / HABER / TÜRKİYE / AK Parti’den Kılıçdaroğlu’na ‘miting’ teşekkürü

AK Parti’den Kılıçdaroğlu’na ‘miting’ teşekkürü

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Yazıcı, 7 Ağustos’ta Yenikapı’da düzenlenecek “Demokrasi ve Şehitler Mitingi”ne ilişkin, “Muhalefet partilerin buna olumlu cevap vermeleri, takdire şayandır.” dedi.

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Hayati Yazıcı, 7 Ağustos’ta İstanbul Yenikapı’da gerçekleştirilecek “Demokrasi ve Şehitler Mitingi”ne CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ile MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli’nin katılacak olmasını “son derece memnuniyet verici” olarak değerlendirdi.

Kılıçdaroğlu ve Bahçeli’ye şükranlarını sunan Yazıcı, Türkiye’nin 15 Temmuz’da büyük bir felaketi, birlikte göğüs gererek atlattığını kaydetti. Darbe girişimi nedeniyle büyük kayıplar yaşayan Türkiye’nin, Türk siyaseti açısından ise önemli kazanımlar yaşadığını aktaran Yazıcı, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın liderleri Cumhurbaşkanlığı Külliyesi’ne, ardından Pazar günü yapılacak mitinge davet etmesinin de siyasi zeminde dayanışma açısından önemli bir faktör olduğunu söyledi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan ve Başbakan Binali Yıldırım’ın ısrarlı bir şekilde muhalefet partisi liderlerini mitinge davet ettiklerini hatırlatan Yazıcı, “Muhalefet partilerinin de buna çok olumlu cevap vermeleri, takdire şayandır. Kazanan millettir.” diye konuştu.

Pazar günkü mitingde Cumhurbaşkanı Erdoğan, TBMM Başkanı İsmail Kahraman, Başbakan Yıldırım, CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu, MHP Genel Başkanı Bahçeli’nin katılımıyla birlik fotoğrafı verileceğini söyleyen Yazıcı, sözlerini şöyle sürdürdü:

“Bu fotoğraf, Türkiye’nin birliğinin, bütünlüğünün en önemli göstergesi. 81 ilimizde de oradaki miting görüntüleri izlenecek. Sanırım dünya da bu tabloyu ibretle izliyor. Dünyada başka bir örneği yok. İlk defa Türkiye’de yaşanacak bir birlik bütünlük göstergesi. İnşallah siyasetimiz bunları çok iyi değerlendirir. Bu sağlanan süreç zedelenmez. Bizim ortak paydalarımız var, değerlerimiz var. Vatan hepimizin, bayrak hepimizin. Bir milletiz. Türkiye Cumhuriyeti devleti, 79 milyon insanın birliği, bütünlüğü, kardeşliği Türkiye’nin en büyük hazinesidir.”
‘Guinness Rekorlar Kitabı’na girebilecek tarzda bir kalabalık olacağını düşünüyorum’

AK Parti Kadın Kolları Başkanı Lütfiye Selva Çam, AA muhabirine yaptığı açıklamada, 15 Temmuz akşamı iktidarıyla, muhalefetiyle birlik ve beraberlik içinde hareket edildiğini belirterek, TBMM’de de tüm vekillerin sabaha kadar bombaların altında bütünlük içinde beklediğini söyledi.

15 Temmuz’dan bugüne kadar da tüm halkın birlik ve beraberlik içinde meydanlarda darbe girişimine karşı yekvücut halinde durduğunu anlatan Çam, İstanbul’da 7 Ağustos’ta yapılacak “Demokrasi ve Şehitler Mitingi”nde liderlerin ve halkın oluşturacağı tablonun Türkiye’nin bütünlüğünü tüm dünyaya yansıtacağını kaydetti.

Lütfiye Selva Çam, mitinge muhalefet parti liderlerinin katılmasından ötürü memnun olduklarını dile getirerek, gerek iktidar gerekse muhalefet parti kadın teşkilatlarının da birlik ve beraberlik içinde orada bulunmalarını önemsediklerini vurguladı.

Batı dünyasının ise Türkiye’de yaşanan darbe girişimine seyirci kaldığına işaret eden Çam, şu değerlendirmede bulundu:

“Tüm Türkiye olarak birlik ve bütünlüğü dünyaya yansıtabilmemiz, dünyanın Türkiye siyasetine bakışı açısından da büyük önem taşıyacak. Darbe girişiminden sonra Türkiye’nin selameti için hep yekvücut olduğumuzu gösterdik. Bu tablo da pazar günü, tüm dünyanın gözleri önünde sergilenecek. Hatta 81 ildeki topluluğu da değerlendirecek olursak Guinness Rekorlar Kitabı’na girebilecek tarzda bir kalabalık olacağını düşünüyorum.”

Ayrıca...

Gaziantep’te Köklü Değişim “HİLAFET” sayısını tanıttıkları için 7 Müslüman’a Gözaltı

Şanlıurfa’dan sonra Gaziantep’te de Köklü Değişim Dergisi’nin “Hilafet” kapak konulu Mart sayısını tanıttıkları ve yaptıkları …

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir