Home / News / HABER / DÜNYA / Almanya’da 9 bin sığınmacı çocuk kayıp

Almanya’da 9 bin sığınmacı çocuk kayıp

Almanya’ya gelen ve yaşları 18’in altında olan mülteci çocukların arasından yüzde 20’si kayıp

İnsan tacirlerinin kaçak yollarla Almanya’ya getirdiği ve daha sonra kayıt altına alınan çocukların bir bölümü ortadan kayboluyor. Kimi Almanya’ya giriş yapıp mülteci başvurusu yaptıktan hemen sonra, kimileri de yerleştirildikleri yurtları terk ederek izlerini kaybettiriyor. Ortadan kaybolan çocukların büyük bölümünün suç şebekelerinin ağına düştüğü sanılıyor.

Deutsche Welle’ye konuşan Sosyal Danışman Veronika Holzinger, barındıkları yurttan kaçan çocuklar arasında normal olarak okullarına devam edenlerin de bulunduğunu belirterek, “Geçenlerde yurtta kalan iki çocuk aniden ortadan kayboldu. Eşyalarını bile almadan trene binip gitmişler. Biz bunu polise bildirdik” dedi.

Federal Kriminal Dairesi’nin rakamlarına göre ise kayıp mülteci çocuk sayısı yaklaşık 9 bin. 2015 yılına göre kıyaslandığında ise kayıp mülteci çocuk oranı, bu yılın ilk altı ayında yüzde 10 artış gösterdi.

UYUŞTURUCU KURYELİĞİ YAPIYORLAR

Sığındıkları yurdu terk edip izine bir daha rastlanılmayan ve emniyetin dosyalarına da kayıp olarak geçen mülteci çocuklarının büyük bölümü ise suç şebekelerinin eline düşüyor. Emniyet birimlerine göre, çocuklar, kısa yoldan para kazanıp ailelerinin Almanya’ya gelebilmek için insan kaçakçılarına ödedikleri parayı kazanmak için uyuşturucu kuryesi olarak kullanılıyor. Son iki yılda uyuşturucu kuryeliği yaparken yakalanan mülteci çocuk sayısı 50. Bunlar arasında yaşı 14 olanlar bile var.

Uzmanlar, küçük yaştaki çocukların suç şebekelerinin ağına düşmesinin çeşitli nedenleri olduğunu söylüyor. Bunlardan en önemlisi, bu çocukların ailelerinden uzak kalmaları ve Almanya’daki sistemle baş edemeyeceklerini düşünmeleri.

Ayrıca...

Trump: Çin ile tüm ilişkileri kesebiliriz

Amerika Birleşik Devletleri Başkanı Donald Trump, yeni tip koronavirüs salgınından sorumlu tuttuğu Çin ile “tüm …

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir