Home / News / HABER / İSLAMİ BELDELER / Atme saldırısında Pentagon şüphesi

Atme saldırısında Pentagon şüphesi

Suriyeli muhaliflerin dünya ile tek bağlantısı konumunda olan Atme saldırısında kullanılan aracın Pentagon tarafından daha önce PYD’ye verildiği öne sürülüyor.

Suriye’de muhaliflerin dünya ile tek bağlantı noktası olan Atme’de gerçekleştirilen saldırıda kullanılan aracın ABD tarafından PYD’ye verildiği öne sürüldü.

Yenişafak’ın haberine göre, 35 kişinin hayatını kaybettiği saldırıda kullanılan aracın Pentagon tarafından PYD’ye verildiği iddia edildi. ABD, son altı ayda bölgeyi 5 kez bombaladı. Suriye’de muhalif bölgelerin dış dünya ile tek bağlantı noktası olan Atme İnsani Yardım kapısında Pazar gecesi saat 21 sularında büyük bir patlama gerçekleşti. Azez’de IŞİD’e karşı savaşan muhalif gruplara ait askerlerin geçişi sırasında patlayan bomba sonucu en az 35 kişi hayatını kaybederken 50’den fazla muhalif askerde yaralandı.

ARAÇ PENTAGON’DAN

Aynı bölgede Ramazan ayı içerisinde patlamak üzere olan bir araç son anda fark edilerek büyük bir facia engellendi. Bomba düzeneği ile donatılan aracın ABD- Pentagon tarafından Suriye içerisinde başta PYD olmak üzere müttefik gruplara verilen pikap olması dikkat çekti. Bombalı araçta ortaya çıkan düzeneğin son derece profesyonelce hazırlandığı görüldü. Olay günü yine muhalif asker değişiminin yaşanacak olması ise iki saldırı arasında ki benzerlik noktalarından birisiydi.
Türkiye sınırındaki Atme’de öldüğü bombalı saldırıda şüpheler ABD’ye odaklandı. ABD helikopterleri, Temmuz ayında aynı bölgede muhaliflere ait bir depoyu bombaladı, 6 Ağustos’ta 6 saha ajanını tahliye etti. Pazar günkü patlamadan sonra ise İdlib’de bir ABD vatandaşı yakalandı.

YOĞUN HAVA TRAFİĞİ VAR

Pazar günkü saldırı, muhaliflere yönelik son dönemdeki en büyük saldırı oldu. Muhalifler dış dünyayla bağlantı kurdukları Atme’de saldırıya uğradı. Yeni Şafak’a bilgi veren kaynaklar Reyhanlı ve Yayladağı’nda son dönemdeki ABD helikopter ve İHA’larının yoğun istihbarat uçuşlarına dikkat çekti. Bölge ABD ajanlarıyla da anılmaya başladı. Aynı bölge içerisinde yer alan farklı muhalif gruplara ait birçok nokta yine son altı aylık dönem zarfında 5 kez bombalandı.

ABD VATANDAŞI YAKALANDI

Yine Reyhanlı- Atme bölgesine yakın noktalardan Yayladağı sınır hattında 6 Ağustos akşamı ABD hava kuvvetlerine ait 2 Skorsky tipi helikopterle yapılan operasyon ve 6 saha ajanının bölgeden tahliye edilmesi son dönem aynı bölgede yaşanan hareketliliğe dahil olan gelişmeler arasında yer aldı. Muhalifler gözaltına aldıkları şahısla ilgili soruşturma yaptıklarını söylediler.

Suriye’de muhalif Fetih ordusuna bağlı birlikler, Halep kentinin güneydoğusunda Esed güçlerinin karargah olarak kullandığı bir fabrikaya operasyon düzenledi. Yerel kaynaklardan alınan bilgiye göre, Fetih ordusuna bağlı birlikler, Halep kuşatmasını kırma operasyonunun dördüncü aşamasında Halep kentinin güneydoğusundaki Esed güçlerinin karargah olarak kullandığı çimento fabrikasına operasyon düzenledi. Operasyonda muhaliflerin, fabrikanın büyük bir bölümünün denetimini sağladığı ifade edildi. Fabrika ve çevresindeki çatışmalarda Hizbullah’ın üst düzey saha komutanıyla 20 rejim askerinin öldürüldüğü belirtildi.

Ayrıca...

Çin’in toplama kampları nedeniyle Doğu Türkistan nüfusu hızla azalıyor

Avustralya’da yayın yapan Mercatornet’in hazırladığı rapora göre, ülkedeki Uygur nüfusu, bu kampların kurulduğu 2017’den bu …

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir