Home / News / HABER / İSLAMİ BELDELER / Bangladeş’te bir Müslüman lider daha idam ediliyor

Bangladeş’te bir Müslüman lider daha idam ediliyor

Bangladeş’teki Cemaat-i İslam lideri Mir Kasım Ali hakkında verilen idam cezasına yapılan itiraz reddedildi. Savcılık idam kararının her an uygulanabileceğini açıkladı

Bangladeş’in 1971 bağımsızlık savaşı sırasında işlediği iddia edilen suçlar nedeniyle Bangladeş savaş suçları komitesi tarafından 2 Kasım 2014 tarihinde idama çarptırılan Cemaat-i İslami lideri ve Cemaat-i İslami’nin önemli finansörlerinden işadamı Mir Kasım Ali olmak hakkındaki idam kararına yapılan son itiraz reddedildi.

Mir Kasım Ali’nin avukatlarının bugün yaptığı son itiraz savcı tarafından reddedildi. Başsavcı Mahbubey Alam Mir Kasım Ali’nin idam kararı için yapılan itirazın reddedildiğini kararın her an uygulanabileceğini söyledi.

2010 yılında Başbakan Şeyh Hasina tarafından kurulan savaş suçları mahkemesine ilk günden bu yana itirazlar devam ediyor. Hasina’nın siyasi rakiplerini mağdur ettiğini söyleyen muhalif siyasetçiler tarafından sıklıkla eleştrildi. Hükümet ise suçlamaları reddediyor.

Ayrıca...

Çin’in toplama kampları nedeniyle Doğu Türkistan nüfusu hızla azalıyor

Avustralya’da yayın yapan Mercatornet’in hazırladığı rapora göre, ülkedeki Uygur nüfusu, bu kampların kurulduğu 2017’den bu …

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir