Home / News / HABER / İSLAMİ BELDELER / BM’nin Gönderdiği Yardım Kolilerinden Kefen Çıktı

BM’nin Gönderdiği Yardım Kolilerinden Kefen Çıktı

5 buçuk yıldır devam eden Suriye iç savaşı sürecinde Esed rejimi 24 yerleşim birimini kuşatarak 8 binden fazla sivilin ölmesine sebep oldu.

Yılmaz Bilgen / Yeni Şafak

Şam İnsani Yardım Derneği halen devam etmekte olan kuşatmadan 300 binden fazla sivilin etkilendiğini belirtiyor. BM, 4 yıldır abluka altında olduğu için acil gıda, sağlık malzemesi ve doktor çağrısı yapılan Humus’un Vaar ve Şam’ın Madaya bölgelerine insani yardım amaçlı koli gönderdi. Gönderilen kolilerden kefen bezi çıktı. Muhalifler Kızılhaç örgütü tarafından teslim edilen kolilerden çıkan kefen bezlerinin medeni dünyanın kendilerine bakış açısını özetlemesi bakımından manidar olduğunu ifade ediyorlar.

Topyekun ölmemizi istiyorlar

Şam İnsani Yardım Derneği sözcüsü Nasır Huso abluka trajedesinin Yermuk Filistin Kampı ile 2012 yılında başladığını ve ilk günden bu yana BM başta olmak üzere tüm uluslararası sözde insani yardım kuruluşlarının bu insanlık suçunu engelleme yönünde hiçbir adım atmadığını belirtti. Yeni Şafak’a konuşan Nasır Huso “Hastaneler, ekmek fırınları ve camiler Esed ve Rusya tarafından acımasızca bombalanıyor ve uluslararası toplum 6 yıldır en küçük bir adım atmadı şimdi de kuşatma bölgelerine kefen bezi yollaması bize açıkça siz ölün mesajıdır” şeklinde konuştu.

Ayrıca...

Çin’in toplama kampları nedeniyle Doğu Türkistan nüfusu hızla azalıyor

Avustralya’da yayın yapan Mercatornet’in hazırladığı rapora göre, ülkedeki Uygur nüfusu, bu kampların kurulduğu 2017’den bu …

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir