Home / News / HABER / DÜNYA / Çin’de bazı otellere Müslüman müşteri yasağı

Çin’de bazı otellere Müslüman müşteri yasağı

Çin’in ekonomik metropol merkezlerinden Guangzhou şehrindeki otel sahiplerine aralarında Türkiye’nin de olduğu ülkelerden bir liste verilerek Müslümanları konuk etmek yasaklandı

Çin’in Guangzhou şehrinde otellere Pakistan, Suriye, Irak, Türkiye ve Afganistan gelen Müslüman müşteri yasağı geldi.

Bir gecelik oda fiyatı yaklaşık 23 dolar olan üç otel sahibi, Müslüman müşteri kabul etme yasağının kendilerine bu yıl Mart ayında yerel polis tarafından iletildiğini bildirdi. Onlara otellerinde Pakistan, Suriye, Irak, Türkiye ve Afganistan’dan gelen Müslümanlara yer verilmesinin yasak olduğunu söylendi.

Çin Dışişleri Bakanlığı’ndan isminin açıklanmasını istemeyen bir yetkili ise böyle bir yasaktan haberi olmadığını söyledi.

Otellerden birinde çalışan bir personel, “Ben bu yasağın nedenini bilmiyorum. Biz bu ülkelerden gelen vatandaşları otelimize almıyoruz” dedi. Bu yasağın fiyatları piyasa ortalamasının altında olan oteller için geçerli olduğuna dikkat çekti.

Çin medyasına göre, bu yasak Guangzhou şehrinde yapılacak inşaat forumu ve bu şehirden binden fazla kilometre uzaklıkta Hangzhou yapılacak “Büyük Yirmi” zirvesi için alınan güvenlik önlemlerinin bir parçası.

Ayrıca...

El Ezher ve Vatikan’dan koronavirüse karşı ‘ortak dua’

El-Ezher Şeyhi Dr. Ahmed et-Tayyib ve Katolik dünyasının ruhani lideri Papa Franciscus dün koronavirüs (Kovid-19) …

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir