Home / News / HABER / İSLAMİ BELDELER / Deraya’da kontrol tamamen rejimin elinde

Deraya’da kontrol tamamen rejimin elinde

Suriye ordusu, isyanın başladığı ilk kentlerden olan Deraya’dan muhaliflerle varılan anlaşma sonucu yapılan tahliyenin ardından kentin kontrolünün tamamen hükümetin elinde olduğunu duyurdu.

Muhaliflerin hafif silahları hariç tüm eşyalarını teslim ettiği belirtildi. Deraya’daki silahlı muhalifler İdlib’e gönderildi.

AFP’ye konuşan bir askeri kaynak “Suriye ordusu Deraya’nın her yerine girdi. Kent artık tamamen Suriye ordusunun kontrolünde. Tek bir silahlı adam bile kalmadı” dedi.

“DERAYA DOSYASI KAPANDI”

Suriye resmi televizyonu da “Tüm sivillerin, silahlı muhaliflerin ve ailelerin anlaşma kapsamında tahliye edilmesiyle Deraya dosyası artık kapandı” diye duyurdu.

İngiltere merkezli Suriye İnsan Hakları Gözlemevi de Cumartesi günkü açıklamasında “Muhaliflerin ve sivillerin ikinci ve son konvoyu da bugün Deraya’dan çıktı” dedi.

Yaklaşık 700 silahlı muhalif ile binlerce sivilin Deraya’dan tahliyesi, hükümet ile muhalifler arasında varılan anlaşma sonucunda Cuma günü başlamıştı.

Deraya yaklaşık 4 yıldır hükümete bağlı birliklerin kuşatması altındaydı. Su ve gıda sıkıntısı yaşanan kente ilk insani yardım Haziran ayında ulaştırıldı.

Ayrıca...

Çin’in toplama kampları nedeniyle Doğu Türkistan nüfusu hızla azalıyor

Avustralya’da yayın yapan Mercatornet’in hazırladığı rapora göre, ülkedeki Uygur nüfusu, bu kampların kurulduğu 2017’den bu …

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir