Home / News / HABER / İSLAMİ BELDELER / Suudi Arabistan koalisyonundan Yemen saldırısı: 32 ölü

Suudi Arabistan koalisyonundan Yemen saldırısı: 32 ölü

Suudi Arabistan öncülüğündeki koalisyon güçlerinin Hacce vilayetinde düzenlediği saldırılarda 23 Husi öldü

Yemen’in Hacce ve Taiz vilayetlerinde koalisyon güçleri tarafından düzenlenen saldırılar ve çıkan çatışmalarda Husiler ve devrik lider Ali Abdullah Salih yanlılarından 32 kişinin öldüğü bildirildi.

Yemen ulusal ordusundan yapılan yazılı açıklamada, Suudi Arabistan öncülüğündeki koalisyon güçlerinin ülkenin batısındaki Hacce vilayeti Harad ilçesine düzenlediği topçu saldırısında 23 Husinin öldüğü belirtildi.

Açıklamada ayrıca, koalisyon güçlerine ait savaş uçaklarının Harad ilçesinin doğusunda Husilere ait bir silah deposunu imha ettiği kaydedildi.

Patlamaların uzun süre devam ettiği, düzenlenen ikinci hava saldırısında da ilçenin doğusundaki bir silah deposunun daha vurulduğu aktarıldı.

TAİZ’DE ÇAIŞMA: 9 ÖLÜ

Yemen’in güneybatısındaki Taiz vilayetinde çıkan çatışmalarda ise Husiler ve Salih yanlılarından 9 kişinin öldüğü bildirildi.

Yerel kaynaklardan alınan bilgiye göre, Taiz’in güneyindeki Es-Salu ve El-Ahkum bögelerinde Cumhurbaşkanı Abdurabbu Mansur Hadi’yi destekleyen Halk Direniş Güçleri (HDG) ve ulusal ordu ile Husiler ve Salih yanlıları arasında çatışma çıktı.

Husiler ve Salih yanlısı güçlerin sabah saatlerinde Es-Salu bölgesindeki HDG mevzilerine saldırı düzenlemesi üzerine başladığı belirtilen çatışmalarda, Husiler ve Salih yanlılarından 9 kişinin öldüğü, ulusal ordu mensubu 2 askerin de yaralandığı aktarıldı.

Söz konusu saldırıları püskürten HDG ve ulusal ordunun, karşı saldırı başlattığı, birçok noktayı ele geçirdiği ve Husileri El-Akabe çarşısına kadar geri çekilmek zorunda bıraktığı kaydedildi.

Hükümet güçlerinin, Taiz’in güneyindeki El-Ahkum’da bulunan En-Nuceyb bölgesinde kontrolü sağladığı ve Husilere yardımların ulaştırıldığı yolun da kesildiği ifade edildi.

Öte yandan Suudi Arabistan öncülüğündeki koalisyona ait savaş uçaklarının Taiz’in kuzeybatısında Husiler ve Salih yanlısı güçlerin bulunduğu bazı noktaları vurduğu belirtildi. Görgü tanıkları, söz konusu hava saldırılarında ölü ve yaralılar olduğunu aktarırken, konuyla ilgili net bilgi alınamadı.

Ayrıca...

Çin’in toplama kampları nedeniyle Doğu Türkistan nüfusu hızla azalıyor

Avustralya’da yayın yapan Mercatornet’in hazırladığı rapora göre, ülkedeki Uygur nüfusu, bu kampların kurulduğu 2017’den bu …

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir