Home / News / HABER / TÜRKİYE / “Esad, Erdoğan’ın kara listesinde değil”

“Esad, Erdoğan’ın kara listesinde değil”

İngiltere’nin The Independent gazetesinin Orta Doğu muhabiri Robert Fisk, Gaziantep’te düzenlenen bombalı saldırıyı ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin arasında gerçekleşen görüşmenin ardından yeniden gelişmeye başlayan Türkiye-Rusya ilişkilerini ele alan bir makale kaleme aldı.

“Erdoğan, Suriye’de Putin’le dost olmaya hazırlanırken Türkiye’nin düşman listesi kabarıyor” başlıklı makalede, Cumhurbaşkanı Erdoğan ile Suriye Devlet Başkanı Beşar Esad’a atıfta bulunularak ”Sultan, Şam Aslanı ile eski dostluğunu yenilemeyi düşünüyor olabilir mi? Öyle olduğuna emin olabilirsiniz’ denildi.

“Esad, Erdoğan’ın kara listesinde değil”

Gazetenin Orta Doğu muhabiri Robert Fisk, Erdoğan’ın Rusya’ya yaptığı ziyaretin ardından Esad’la ‘yeniden dostluk kurmaya daha yakın olduğunu’ ifade ettiği makalesinde, ‘Başbakan Yardımcısı Mehmet Şimşek’in Gaziantep’teki saldırının ardından IŞİD, PKK ve Fethullah Gülen cemaatinin ülkenin düşmanları olarak ilan edildiği geniş bir kara liste açıkladığını’ ifade etti. Fisk, söz konusu ‘kara listeye’ ilişkin yorumunda Beşar Esad’ın bu listede yer almadığını savundu:

“Türkiye’nin kara listesi kendi içinde gariplikler barındırıyor. Türkiye, PKK’yi IŞİD’le aynı kara listeye koyuyor. Aynı zamanda Suriye’nin kuzeyinde IŞİD ile savaşan YPG’yi de, PKK ile eş tutuyor. Aynı YPG, ABD’nin havadan desteğiyle IŞİD’e karşı savaşıyor. Daha da ilginçtir ki, bu kara listede Erdoğan’ın son 4 yıldır yok etmeye çalıştığı Esad yönetimi yok.”

“Esad’ın listede olmamasının sebebi, Rusya ile normalleşen ilişkiler”

Robert Fisk, Türkiye’nin ‘kara listesinde’ Esad yönetiminin bulunmamasını, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin arasında 9 Ağustos tarihinde gerçekleştirilen görüşmeye ve ardından normalleşmeye başlayan Türkiye-Rusya ilişkilerine bağladı. “Suriye rejiminin Gaziantep’teki saldırıyla doğrudan ilişkisi olduğuna çok az sayıda Türk inanacaktır” diyen Robert Fisk, ‘Sultan Erdoğan, St. Petersburg’a Çar Vladimir’i görmeye gittikten sonra düşmanlarının sayısını azaltması gerektiğinin farkına varmış gibi görünüyor’ dedi.

‘Erdoğan’ın yeni Rusya sevgisinin bir bedeli olduğunu’ belirten The Independent muhabiri, Türkiye’yi konu alan makalesinde Erdoğan ve Esad’a ilişkin şu çarpıcı ifadeleri kullandı:

“Çar, Esad’a olan sevgisini ve ordusuyla destek verdiği Esad hükümetinin yıkılması girişiminde Türkiye’nin oynadığı rolü gündeme getirmiştir. Sultan bu yüzden Şam Aslanı ile olan eski dostluğunu yenilemeye çalışıyor olabilir mi? Bundan emin olun.”

“Artık normal hale gelen bu vahşet, Suriye Savaşı’na dahil olma kararının sonucu”

“Erdoğan, Gaziantep saldırısıyla ilgili kimi suçlarsa suçlasın, artık normal hale gelen bu vahşetin, kendi vermiş olduğu Suriye Savaşı’na dahil olma kararının doğrudan sonucu olduğunu görmek zorunda” yorumunda da bulundu.

Ayrıca...

Gaziantep’te Köklü Değişim “HİLAFET” sayısını tanıttıkları için 7 Müslüman’a Gözaltı

Şanlıurfa’dan sonra Gaziantep’te de Köklü Değişim Dergisi’nin “Hilafet” kapak konulu Mart sayısını tanıttıkları ve yaptıkları …

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir