Home / News / HABER / DÜNYA / Fransa değerlerine göre imam eğitimi

Fransa değerlerine göre imam eğitimi

Fransa İçişleri Bakanlığı, Fransa’daki imamlara Fransız değerlerine yönelik eğitim programı başlatacak

İçişleri Bakanı Bernard Cazeneuve, Fransa İslam Konseyi temsilcileriyle yaptığı görüşmeden sonra yaptığı açıklamada, son zamanlarda ülke gündeminde yer alan imamların eğitimi meselesi hakkında yeni bir uygulamaya geçeceklerini ve Fransa’daki imamlara Fransız değerlerine yönelik eğitim verileceğini belirtti.

Cazeneuve, 2012 yılından bu yana nefret söylemi yayan, aşırıcılık çağrısı yapan 80 imamın sınır dışı edildiğini, Kasım ayından itibaren 20 caminin aynı gerekçelerle kapatıldığını ifade etti.

İçişleri Bakanı Cazeneuve, camilerin finansmanlarının da şeffaf olması gerektiğine vurgu yaptı.

CFCM Başkanı Anouar Kbibech de imam ve din adamlarına, hükümetin bu eğitim programını izlemesi çağrısında bulundu.

Kbibech, imamların eğitiminin toplum değerlerine entegrasyonun bir parçası olduğunu, yaz sonunda aşırıcılık çağrılarına karşı yeni bir söylem geliştireceklerini de duyurdu.

Başbakan Manuel Valls ise dün Le Monde için kaleme aldığı makalede, “Fransa’daki İslam ile gerçek bir anlaşma inşa etme ihtiyacı bulunuyor. Biz Fransa’da İslam’a en büyük zararı verenlerin etkisizleştirilmesine karşı yine Müslümanlara yardımcı olmak zorundayız.” ifadelerini kullanmıştı.

Valls daha önce de Fransa’daki camilerin yabancı finansman almasının önünün bir süreliğine kesileceğini de bildirmişti.

Fransa’da 13 Kasım 2015’e Paris’te düzenlenen terör saldırılarında 130, 14 Temmuz’da Nice kentinde düzenlenen saldırıda ise 84 kişi hayatını kaybetmişti.

Son olarak, Saint-Etienne-du-Rouvray kentindeki bir kiliseye 26 Temmuz sabahı ayin sırasında giren 2 saldırgan, 3’ü din adamı olmak üzere 5 kişiyi rehin almıştı.

Bir papazı öldüren, bir kişiyi ağır yaralayan 2 terörist, polis tarafından vurularak öldürülmüştü. Saldırıyı terör örgütü DAEŞ üstlenmişti.

Boğazı kesilerek öldürülen 86 yaşındaki papaz için çeşitli anma etkinlikleri düzenlenmiş ve Fransa İslam Konseyi de Müslümanların pazar ayinlerine katılmaları çağrısında bulunmuştu.

Ayrıca...

Trump: Çin ile tüm ilişkileri kesebiliriz

Amerika Birleşik Devletleri Başkanı Donald Trump, yeni tip koronavirüs salgınından sorumlu tuttuğu Çin ile “tüm …

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir