Home / News / HABER / TÜRKİYE / Gözaltındayken ölen şüpheliye darbeci muamelesi

Gözaltındayken ölen şüpheliye darbeci muamelesi

Gözaltında ölen ve FETÖ üyeliği şüphesiyle sorgulanan öğretmenin cenazesi için bürokrasi tüm engellemeleri yaptı

Darbe girişimi soruşturmasında İstanbul’da gözaltına alınmasının 13. günü Emniyet’te rahatsızlanıp kaldırıldığı hastanede ölen öğretmen Gökhan Açıkkollu’nun cenaze namazı için imam tayin edilmediği ve cenaze aracı tahsis edilmediği öne sürülüyor.

İddialara göre eşinin memleketi Konya Ahırlı’da toprağa verilen Akkollu’nun cenaze namazını Diyanet İşleri Başkanlığı’nın ‘darbecilerin cenaze namazının cami imamlarınca kılınmayacağı’ talimatı nedeniyle bir mahalle sakini kıldırdı.

“BABASININ İSTEDİĞİ MEZARLIĞA GÖMDÜRMEYECEKLERDİ”

Açıkkollu’nun cenazesi, ailesinin isteğine rağmen “Hainler mezarlığına gömülecek” gerekçesiyle kendilerine verilmedi, ilaçlama isteği de darbecinin cenazesi olduğu için geri çevrildi. Babasının ısrarlarıyla cenaze ilaçlandı ve kendi memleketinde gömülme isteği kabul edildi ancak bu kez de cenaze aracı verilmedi.

Baba Açıkkollu, oğlunun cenazesini Fiat Doblo marka ticari aracın arkasına, tabutun yarısı içeride yarısı ise dışarıda kalacak şekilde yerleştirerek memleketine götürebildi.

Ahırlı’da defnedilen Açıkkollu’nun cenaze namazı ise bir mahalleli tarafından kıldırıldı

Ayrıca...

Gaziantep’te Köklü Değişim “HİLAFET” sayısını tanıttıkları için 7 Müslüman’a Gözaltı

Şanlıurfa’dan sonra Gaziantep’te de Köklü Değişim Dergisi’nin “Hilafet” kapak konulu Mart sayısını tanıttıkları ve yaptıkları …

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir