Home / News / HABER / İSLAMİ BELDELER / İran’dan Rusya’ya ikinci hava üssü

İran’dan Rusya’ya ikinci hava üssü

İran Savunma Bakanı IŞİD ile mücadele kapsamında Rusya’ya ikinci bir hava üssünün açılacağını açıkladı

İran Savunma Bakanı IŞİD’le mücadele dörtlü anlaşma çerçevesinde tedbir amaçlı olarak, talebi halinde Rusya’ya ikinci bir hava üssü sağlanacağını açıkladı.

Bu sabah basın toplantısı yapan Orgeneral Hüseyin Dehgan, Suriye’deki IŞİD hedeflerine ulaşabilmek için Hazar Denizi’nde Rus denizialtı füzeleri için hava sahasının açılmasının da bir diğer alternatif olduğunu söyledi.

“SURİYE İSTEDİ AÇTIK”

İran Savunma Bakanı Hüseyin Dehgan bu sabah yaptığı basın toplantısında, Hamedan Hava Üssü’nün Suriye yönetiminin isteği üzerine Ruslara açıldığını söyledi. “İran ve Rusya’nın askeri dayanışmasının sonucunu Suriye’de göreceksiniz” diyen General Dehgan, Tasnim ajansının haberine göre Rus uçaklarının Hamedan üssüne kabulünün, Suriye hükümetinin talebi üzerine “karşılıklı işbirliği ve terörle mücadele” çerçevesinde gerçekleştirildiğini söyledi.

Rusya’nin S-300 füze savunma sistemi yerine S-400 ve Anti-2500 sistemlerini önerdiğini fakat İran’ın bunu kabul etmediğini de belirtti. Rusya Suriye’deki El-Nusra ve IŞİD yapılanmasını vurmak için İran Hamedan hava üssünü kullanıyor.

Ayrıca...

Çin’in toplama kampları nedeniyle Doğu Türkistan nüfusu hızla azalıyor

Avustralya’da yayın yapan Mercatornet’in hazırladığı rapora göre, ülkedeki Uygur nüfusu, bu kampların kurulduğu 2017’den bu …

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir