Home / News / HABER / TÜRKİYE / İran’lı Bakan yardımcısı Ankara’da

İran’lı Bakan yardımcısı Ankara’da

İran Dışişleri Bakan Yardımcısı (Arap ve Kuzey Afrika İşleri) Hüseyin Caberi Ensari bu sabah Ankara’ya geldi.

İran Dışişleri Bakanı Muhammed Cevad Zarif’in Arap ve Afrika İlişkilerinden Yardımcısı Ensari’nin sürpriz Türkiye ziyaretinde ‘bölgesel konular’ın ele alınması bekleniyor.

Öte yandan IRNA’ya göre, Ensari’nin ardından İran Parlamentosu Başkanı Ali Laricani de ‘yakın zamanda’ Türkiye’ye bir ziyaret düzenleyecek.

ANKARA’NIN ZİYARETÇİ TRAFİĞİ YOĞUN

Bu arada son dönemde Ankara’da yaşanan ziyaretçi trafiği arttı. Ankara bugün Ensari’nin yanı sıra Irak Kürt Bölgesel Yönetimi Başkanı Mesud Barzani’yi de ağırlayacak.

Darbe girişiminin ardından Türkiye’nin iadesini talep ettiği Fethullah Gülen’e hakkındaki süreci görüşmek üzere görevlendirilen ABD heyeti de bugün Ankara’da. Yarın ise ABD Başkan Yardımcısı Joe Biden Ankara’ya gelecek.

Bunlara ek olarak NATO’nun Avrupa Müttefik Kuvvetleri Başkomutanı ve ABD’nin Avrupa’daki Kuvvet Komutanı Curtis Scaparrotti, Genelkurmay Başkanı Hulusi Akar’ın davetlisi olarak dün Ankara’daydı.

Ayrıca...

Gaziantep’te Köklü Değişim “HİLAFET” sayısını tanıttıkları için 7 Müslüman’a Gözaltı

Şanlıurfa’dan sonra Gaziantep’te de Köklü Değişim Dergisi’nin “Hilafet” kapak konulu Mart sayısını tanıttıkları ve yaptıkları …

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir