Home / News / HABER / İSLAMİ BELDELER / Pakistan’da hastaneye bombalı saldırı: 53 ölü

Pakistan’da hastaneye bombalı saldırı: 53 ölü

Pakistan’da silahlı saldırıya uğrayan avukatın kaldırıldığı hastanede patlama meydana geldi. Olayda ilk belirlemelere göre 53 kişi hayatını kaybetti.

Pakistan’ın güneybatısındaki Belucistan eyaletinin başkenti Kuetta’da meydana gelen patlamada 53 kişi hayatını kaybetti.

Emniyet kaynaklarından edinilen bilgiye göre, Kuetta kentindeki bir devlet hastanesinin ana kapısında meydana gelen patlamada 53 kişi hayatını kaybederken çok sayıda kişi de yaralandı.

Patlamanın, sabahın erken saatlerinde silahlı saldırıya uğrayan ünlü bir avukatın hastaneye getirilmesinden kısa süre sonra meydana geldiği belirtildi. Patlama esnasında, avukatın naaşını ziyaret etmek isteyen çok sayıda meslektaşı ve gazetecinin de hastanede bulunduğu öğrenildi. Saldırganların suikast sonucu hayatını kaybeden Belucistan Barolar Birliği üyesi Avukat Bilal Enver Kasi’nin naaşını bekleyen kalabalığı hedef aldığı belirtildi.

Hastane yetkilileri ölen avukatı ziyaret için hastaneye yaklaşık 100 avukatın geldiğini belirtti. Belucistan eyalet Başkanı Sanaullah Zehri, olayın bir intihar saldırısı olduğunu ancak kesin bilgiler için polisin incelemesinin devam ettiğini söyledi.

Saldırıyı henüz üstlenen olmadı.

dunyabulteni

Ayrıca...

Çin’in toplama kampları nedeniyle Doğu Türkistan nüfusu hızla azalıyor

Avustralya’da yayın yapan Mercatornet’in hazırladığı rapora göre, ülkedeki Uygur nüfusu, bu kampların kurulduğu 2017’den bu …

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir