Home / News / HABER / DÜNYA / Rusya İdlib’i fosfor bombası ile yaktı

Rusya İdlib’i fosfor bombası ile yaktı

Rus ordusuna ait askeri uçak ve Helikopterler Suriyeli muhaliflerin Halep kuşatmasını kırması ardından intikamını İdlib’teki sivillerden alıyor. Rus uçakları İdlib kentinde sivil yerleşim yerlerine yönelik fosfor, Klor Gazı ve çeşitli bombalarlar saldırı düzenlendi. Saldırıda çok sayıda kişi hayatını kaybetti.

Suriyeli muhalifler, Beşşar Esed rejiminin ablukası altındaki bölgelere ulaşmak için Halep’in güneyinde başlatılan operasyonun yedinci gününde kent üzerindeki kuşatmayı kırdı.

Şran destekli Esed rejimi ve Hizbullah’ın bölgede ağır kayıplar vermesi ve büyük miktarda askeri araçla birlikte silah ve mühimmatı muhaliflere kaptırması sonucu Rus savaş uçakları intikam saldırılarına devam ediyor.Rus savaş uçaklarının İdlib kentinde sivil yerleşim yerlerine yönelik çok sayıda hava saldırısı sonucu heryer alevler içinde kaldı. Fosfor bombası,Kolor Gazı dahil şeşitli bombalarla düzenlenen saldırılarda çok sayıda kişinin hayatını kaybettiği ve zehirlenme vakalarının yaşandığı belirtiliyor.

Öte yandan Suriye Muhalif ve Devrimci Güçler Ulusal Koalisyonu (SMDK) Siyasi Kurulu Özel Kalemi Riyad el-Hasan, “Rusya bütün askeri ağırlığıyla Esed rejimini ayakta tutmaya çalışıyor. Bu nedenle uzun süredir Halep kentini kuşatma altında tutuyordu” dedi.

El-Hasan konuya ilişkin açıklamasında, Rusya’nın, insani geçiş koridoru önerisi üzerinden Halep halkını göçe zorlaması konusunda uyarıda bulunarak, kentte Esed rejimi lehine demografik değişim yapılabileceğine işaret etmişti.

Esed rejimi ve Rus güçlerinin kente yönelik kuşatması, devrimin başladığı tarihten bu güne kadarki süre içinde, geçtiğimi Temmuz ayında en yüksek düzeye ulaştı. Kente yönelik kuşatma ve sivillere yönelik saldırılar son derece şiddetlendi. Suriye İnsan Hakları Örgütü yayınladığı raporda, Esed ve Rus güçlerinin geçen ay 68 katliam gerçekleştirdiğini belgelemişti. Bunun 2016 yılı başından bu yana en yüksek rakam olduğunu kaydetmişti.

El-Hasan, Uluslararası Toplum’un, Rusya’nın Suriye saldırısı karşısındaki tutumunun olumsuz olduğuna dikkat çekerek, Uluslararası Toplum’un sessizliğinin Rusların Suriye halkını katletmesine ruhsat verdiğini söyledi.

Esed rejiminin tamamıyla Rus kararlarının esiri olduğunun altını çizen el-Hasan, Esed rejimimin iktidarda kalmak için bunu kabul ettiğini ve siyasi geçiş sürecini reddettiğini vurguladı.

El-Hasan, devrimci birliklere çağrıda bulunarak, Rusya ve Esed rejiminin gerçekleştirdiği saldırılar karşısında birlik olmalarını istedi. Halep’e yönelik kuşatmanın kırılarak kentin tamamen kurtarılması gerektiğini ifade etti.

islahhaber

Ayrıca...

Çin’in toplama kampları nedeniyle Doğu Türkistan nüfusu hızla azalıyor

Avustralya’da yayın yapan Mercatornet’in hazırladığı rapora göre, ülkedeki Uygur nüfusu, bu kampların kurulduğu 2017’den bu …

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir