Home / News / HABER / İSLAMİ BELDELER / Hindistan, Keşmir sınırından Pakistan’a girdi; İki ölü

Hindistan, Keşmir sınırından Pakistan’a girdi; İki ölü

Hindistan askerleri, Keşmir sınırından Pakistan’a giriş yaparak silahlı operasyon gerçekleştirdi. Saldırıda iki Pakistan askeri hayatını kaybederken, iki de yaralı var

Hindistan ordusu dün gece Keşmir-Pakistan sınırını geçerek Pakistan sınırları içinde askeri operasyon düzenledi. Çatışmada iki Pakistan askeri hayatını kaybetti.

Hindistan, büyük şehirlerine yapılacağını iddia ettiği bir dizi saldırıya karşı işgal altında tuttuğu Keşmir ve Pakistan sınırına asker konuşlandırdı. Gece başlayan silahlı saldırıda 2 Pakistan askeri hayatını kaybetti.

İki ülke arasında Keşmir nedeniyle devam eden gerginlik bugün gece saatlerinde çatışmaya dönüştü. Yerel saatle 2.30’da başlayan çattışma sabah 8.00’a kadar devam etti.

Üst düzey bir ordu görevlisinin bu sabah yaptığı açıklamaya göre, “Hint ordusu dün gece askeri müdahale gerçekleştirdi. Teröristlere önemli kayıplar verdirdik” dedi.

Hindistan Savunma bakanlığından yapılan açıklamada Hindistan ordusunun sınırı geçerek Pakistan kontrolündeki Keşmir’de nokta operasyonu yaptığını açıkladı.

Pakistan’dan Hindistan askerlerinin sınırı geçip geçmediğine ilişkin henüz bir açıklama yapılmadı.

Hint işgali altında bulunan Cammu Keşmir’de Hizbul Mücahidinin genç lideri Burhan Wani’nin öldürülmesinin ardından başlayan gösteriler ve orantısız güç ile sivil halka ateş edilmesi Hindistan ve Pakistan arasında diplomatik tartışmaların başlamasına sebep olmuştu.

Hindistan geçtiğimiz günlerde Uri bölgesindeki askeri üs saldırısından dolayı Pakistan’ı suçluyor.

Pakistan Hava kuvvetleri (PAF), Keşmir’de çatışmaların hız kazandığı dönemde Rusya ile birlikte başlattığı ortak askeri tatbikat için Lahor ve İslamabad arasındaki otobanı trafiğe kapatmıştı. Bir güvenlik yetkilisi, Hindistan’ın Uri saldırısına misilleme yapacağına dair bir istihbarat alındığını o yüzden bölgenin alarma geçtiğini öne sürmüştü

Ayrıca...

Çin’in toplama kampları nedeniyle Doğu Türkistan nüfusu hızla azalıyor

Avustralya’da yayın yapan Mercatornet’in hazırladığı rapora göre, ülkedeki Uygur nüfusu, bu kampların kurulduğu 2017’den bu …

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir