Home / News / HABER / İSLAMİ BELDELER / İSLAM DÜNYASINDAKİ DEVLETLER BİRER YAPAY DEVLETÇİKLERDİR!

İSLAM DÜNYASINDAKİ DEVLETLER BİRER YAPAY DEVLETÇİKLERDİR!

HABER:

Geçen hafta Başbakan Binali Yıldırım, Türk Silahlı Kuvvetlerin, terörizmle mücadele ve suni bir devletin kurulmasının engellenmesi amacıyla Suriye topraklarına girdiklerini açıkladı.

YORUM:

Türkiye yöneticilerinin kurulmasını engellemeye çalıştığı ve mücadele ettiği yapay devlet, Kürt devletidir. Ben bu devletçiğin kurulma ihtimalinin tartışmasına asla girmeyeceğim, çünkü Alemlerin Rabbi bizi tek ümmet olarak vasıflandırdı. Ancak ben sevgili İslam ümmetine özellikle Amerikanın başını çektiği batının tuzaklarına karşı uyanık olmalarını hatırlatmak istedim. Amerika ve batı Müslüman beldeleri parçalara bölüp küçük yapay devletçikler kurmaya çalışmaktadır ve bu uğurda kardeşi kardeşe kırdırtmaktadır. Müslümanları birleştirecek ve onları İslam ahkamına göre yönetecek Hilafet devletini kurmaya çalışan uyanık muhlis Müslümanlar ortaya çıkınca bu, Müslümanlardan önce kafirlerin dikkatini çekti ve hızlı bir şekilde bu uyanık muhlisleri bölmeye, parçalamaya, öldürmeye ve komplo kurmaya çalıştılar. Hatta bu komplolarını Allah’tan değil Amerika’dan korkan Müslüman yöneticilerin elleriyle yapmaya çalışıyorlar. Bu yöneticiler, Allahu tealanın emri olan zalimlere boyun eğmemeyi, Müslümanların vahdetini sağlamayı ve hayatın her alanında İslam’a göre yönetmeyi terk eden yöneticilerdir.

Biz, Türkiye yöneticilerine ve diğer yöneticilere açıkça şunu söyleyebiliriz, İslam aleminde var olan bütün devletçikler Osmanlı hilafet devleti yıkıldıktan sonra sömürgeci devletler tarafından kurulan yapay devletçiklerdir ve kafirler şuan onları daha fazla devletçiklere bölmeye çalışmaktalar, hatta bu bölmeyi de maalesef Müslümanların mallarıyla, kanlarıyla ve yöneticilerimizin elleriyle yapmaktadırlar.

İslam beldelerinde yaşayan Müslümanlara şunu hatırlatmak istiyorum; beldelerimizin bölünmesi ve parçalanması düşmanlarımızın istediği şekilde oluyor ve bir ülkenin bölünmesiyle son bulmuyor. Maslahatları gereği böldükleri devletçikleri yine küçük devletçiklere bölüyorlar. Müslümanlar şunu bilmeleri gerekir; Müslümanların vahdeti ancak bir devletin bünyesinde bir halifeyle olur ve bu Allah’ın emrettiği farzlardan bir farzdır. Biz ancak hilafetle izzet buluruz. Onunla servetlerimiz, mallarımız ve namusumuz açgözlü sömürgecilerin saldırısından korunur. Özlemle beklediğimiz İslami yönetim altında bizimle beraber yaşamak isteyen gayrimüslimlerin işlerini de halife idare eder. Onunla Rahmet, izzet ve şerefin geleceği Hilafetin vaktini yaklaştırmasını Rabbimizden diliyoruz.

Fakat hepsinden önemlisi, dünya ve ahiret saadetine ulaşabilmek için Allahın rızasını umarak amellerimizi yapmak, ümmeti bölmeye ve parçalamaya çalışan yöneticilerin karşısında susmamak, bilakis kalkındırmak vahdetini sağlamak için çalışan muhlislerle beraber bu önemli amele başlamaktır.

Biz bu büyük amaca ulaşmak için birlikte çalışabilir miyiz değerli kardeşlerim ve sevgili Müslümanlar??

Hizb-ut Tahrir Merkezi Medya Ofisi Adına

Muhammed Cabir

Ayrıca...

Çin’in toplama kampları nedeniyle Doğu Türkistan nüfusu hızla azalıyor

Avustralya’da yayın yapan Mercatornet’in hazırladığı rapora göre, ülkedeki Uygur nüfusu, bu kampların kurulduğu 2017’den bu …

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir