Home / News / HABER / TÜRKİYE / Türk Büyükelçisi’nden Müslüman ülkeleri adına Rusya’ya teşekkür!

Türk Büyükelçisi’nden Müslüman ülkeleri adına Rusya’ya teşekkür!

Türkiye’nin Moskova Büyükelçisi Ümit Yardım, İslam ülkeleriyle ilişkilerini artırmak için gösterdikleri katkı, çaba ve ilgiden dolayı Rusya’ya teşekkürlerini sundu.

Rusya Dışişleri Bakanlığı’ndan yapılan açıklamaya göre, Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov, Müslüman Hicri Yılbaşı nedeniyle, İİT üye ülkelerinin Moskova büyükelçilerini kendi Moskova rezidansında ağırladı. Rusya’nın devlet, siyasi ve dini yetkililerinin de hazır bulunduğu törende konuşan Lavrov, Rusya’nın İslam ülkeleri ile politikalarında ilke ve hedeflerini anlattı. Rus bakan, Orta ve Yakındoğu’da yaşanan durumlara değinerek Moskova’nın bölgedeki ihtilafların çözümüyle ilgili yaklaşımlarını izah etti. Lavrov, Rusya’nın İİT üye ülkeleri ile çeşitli alanlarda karşılıklı işbirliğinin başarıyla gelişmeye devam ettiğini de vurguladı.

Daha sonra söz alan İİT dönem Başkanı Türkiye’nin Moskova Büyükelçisi Yardım, söz konusu örgüte üye ülkeleriyle ilişkilerini artırmak için gösterdikleri çabalardan dolayı İslam ülkeleri adından Rusya Federasyonu’na teşekkürlerini iletti. Türk elçi, Rusya Dışişleri’nin İslam ülkelerinin Moskova büyükelçiliklerine gösterdiği ilgiden dolayı da şükranlarını sundu.

Ayrıca...

Gaziantep’te Köklü Değişim “HİLAFET” sayısını tanıttıkları için 7 Müslüman’a Gözaltı

Şanlıurfa’dan sonra Gaziantep’te de Köklü Değişim Dergisi’nin “Hilafet” kapak konulu Mart sayısını tanıttıkları ve yaptıkları …

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir