Home / News / HABER / DÜNYA / ABD: YPG güçleri Rakka operasyonuna katılacak

ABD: YPG güçleri Rakka operasyonuna katılacak

ABD Başkanı Barack Obama’nın IŞİD’le Mücadele Özel Temsilcisi Brett McGurk, Suriye’nin Halep vilayetine bağlı Menbiç’teki YPG’lilerin, eğitimlerini tamamlamalarının ardından Fırat’ın doğusuna döneceğini açıkladı. MecGurk, Fırat’ın doğusuna geçen güçlerin Rakka operasyonuna katılacağını da belirtti.

YPG’nin Menbiç’teki geleceğine ilişkin Twitter hesabından bir açıklama yapan Obama’nın IŞİD’le Mücadele Özel Temsilcisi McGurk, “Dönüm noktası: Bütün YPG güçleri, IŞİD’den sonra güvenliğini sağlamaları için eğitimlerini tamamladıktan sonra Menbiç’ten ayrılıp Fırat’ın doğusuna dönecek” ifadelerini kullandı.

McGurk mesajının devamında ise “Koalisyonumuz, IŞİD’in geri dönmemesini garanti altına almak için en iyi formül olarak, yerel güçleri kendi bölgelerini savunmalarını sağlayacak şekilde eğitmek ve desteklemekten gurur duyuyor” diye yazdı.

‘FIRAT’IN DOĞUSUNA GEÇEN GÜÇLER RAKKA’YA İLERLEYECEK’

Öte yandan McGurk, Fırat’ın doğusundaki Demokratik Suriye Güçleri’nin, Musul operasyonu devam ederken, IŞİD’in ‘başkent ilan ettiği’ Rakka’ya ilerleyeceğini de açıkladı.

IŞİD kontrolündeki Menbiç’in geri alınması için başlatılan operasyon YPG öncülüğündeki DSG tarafından yürütülmüştü. Türkiye, Fırat’ın batısının kendilerinin ‘kırmızı çizgisi’ olduğunu belirterek, ağustos ayında IŞİD’den geri alınan kentteki YPG’li savaşçıların Fırat’ın doğusuna çekilmesini istiyordu.

Ayrıca...

Trump: Çin ile tüm ilişkileri kesebiliriz

Amerika Birleşik Devletleri Başkanı Donald Trump, yeni tip koronavirüs salgınından sorumlu tuttuğu Çin ile “tüm …

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir