Home / News / HABER / İSLAMİ BELDELER / Halep’e hava saldırısı

Halep’e hava saldırısı

Suriye’nin kuzeyindeki Halep’te muhaliflerin kontrolündeki bölgelere yönelik hava saldırılarında 7 kişinin öldüğü, 45 kişinin yaralandığı bildirildi.

Halep’teki sivil savunma yetkililerden Necip Ensari, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Halep’in doğu kesimlerinde muhaliflerin kontrolündeki Şear, Mesekin Hanano, Muyesir, Karm Turab, Firdevs ile Sukkeri semtinde yerleşim yerlerinin hava saldırına maruz kaldığını söyledi.

Bombardıman sonucunda 7 sivilin yaşamını yitirdiğini, 45 kişinin yaralandığını aktaran Ensari, ”Rusların Halep’te saldırdığı bölgelerden enkaz altında çok sayıda kişi sağ olarak çıkartıldı. Sivil savunma ekipleri Firdevs semtinde yerleşim yerine düzenlenen saldırıda enkaz altında kalanlara da ulaşmaya çalışıyor” ifadesini kullandı.

Bu arada İdlib’teki sivil savunma yetkililerinden Ömer Ulvan de İdlib’te birçok bölgenin hava saldırılarına maruz kaldığını belirtti.

Rusya Suriye’yi uçak gemisinden vurdu

Rusya, Suriye’nin İdlib ve Humus bölgelerine hava saldırıları düzenlemeye başladı. Rusya’nın hava saldırısını Akdeniz’deki savaş gemisi Admiral Kuznetshov’tan gerçekleştirdiği belirtildi

Rusya Savunma Bakanı Sergey Şoygu, Devlet Başkanı Vladimir Putin başkanlığında Soçi’de düzenlenen toplantıda, Suriye’nin İdlib ve Humus bölgelerine yeniden hava saldırıları düzenlediklerini söyledi.

Ayrıca...

Çin’in toplama kampları nedeniyle Doğu Türkistan nüfusu hızla azalıyor

Avustralya’da yayın yapan Mercatornet’in hazırladığı rapora göre, ülkedeki Uygur nüfusu, bu kampların kurulduğu 2017’den bu …

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir