Home / News / HABER / İSLAMİ BELDELER / Mısır’da ‘Garibanlar Devrimi’ bastırıldı! | FOTO

Mısır’da ‘Garibanlar Devrimi’ bastırıldı! | FOTO

Mısır’da Garibanlar Protestosu adıyla bugün cuma namazı sonrası yapılması planlanan hükümet karşıtı gösteriler güvenlik kuvvetlerince, günler öncesinden alınan tedbirlerle bastırıldı

Mısır’da hükümetin son dönemde aldığı ve fiyatların aşırı şekilde yükselmesine neden olan ekonomik kararları protesto etmek için ‘Garibanlar Devrimi’ sloganıyla bugün düzenlenmesi beklenen gösteriler güvenlik güçleri tarafından bastırıldı.

Beni Suveyf (Orta), Süveyş (Batı), Dakahliyye (Kuzey), Şarkiyye (Kuzey) gibi bazı illerde az katılımla düzenlenen gösterilere de, gaz bombalarıyla müdahale edilerek son verildi.

Bugünkü gösterilere karşı birkaç gün önceden başlayan tedbirler alan Mısır polisi, sosyal medya üzerinden rejime karşı kışkırtıcı çağrılarda bulundukları iddiasıyla çok sayıda muhalifi de tutuklamıştı.

Polis, Kahire, Giza ve İskenderiye gibi büyük sehirlerin önemli meydanlarının tamamında, çok sayıda polisi de konuşlandırdı

Mısır İçişleri Bakanlığı, dün Feyyom ilinde İhvan’a bağlı olduğu iddia edilen iki adrese düzenlenen baskınlarda çok sayıda silah ve mühimmat ele geçirildiğini, ülkenin genelinde güvenlik makamları tarafından yapılan araştırmalar sonucunda patlayıcı üretmekte kullanılan beş terör yuvasının basıldığını duyurdu.

Evkaf Bakanlığı ise gösterilere karşı aldığı tedbirler kapsamında, tüm camilerin ‘göstericiler tarafından kullanılmaması’ için cuma namazının ardından hemen kapatılması yönünde talimat verdi.

Karar gereği ülkedeki 120 bin caminin namazların hemen ardından kapatılacağı ve muhtemel kargaşayı önlemek için tüm personelin hazır bulunacağı belirtildi.

Vakıflar Bakanlığının ayrıca tüm camilerde “tahribat uyarısı ve Mısır’ı korumanın önemi” konulu hutbe okutacağı kaydedildi.

25 Ocak 2011’de devrim sembölü haline gelen Tahrir Meydanı’ndaki “Es-Sedat” metro istasyonunun da gösteriler dolayısıyla kapatılmasına karar verildi.

Metro İdaresi, yayınladığı bildiride kararını, “olası sabotaj eylemlerinin engellenmesi ve yolcuların güvenliğinin sağlanması için Metro Sedat istasyonunda durmayacak. dolayısıyla sözkonusu istasyon geçici şekilde kapatılacak” diye savundu.

Sosyal medya üzerinden örgütlenen “Garibanlar Hareketi” lideri Yasir el-Umde, “Garibanlar Devrimi” sloganı ile bugün ülke genelinde eylemler yapılacağını duyurmuş, kısa sürede eylemlere destek çağrıları gelmişti. Müslüman Kardeşler Teşkilatı İhvan, bugünkü eylemlere halkın katılımı olursa destek vereceğini açıklarken, Selefi Nur Partisi ise eylemleri desteklemeyeceğini açıklamıştı

dunyabulteni

Ayrıca...

Çin’in toplama kampları nedeniyle Doğu Türkistan nüfusu hızla azalıyor

Avustralya’da yayın yapan Mercatornet’in hazırladığı rapora göre, ülkedeki Uygur nüfusu, bu kampların kurulduğu 2017’den bu …

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir