Home / News / HABER / DÜNYA / Rusya: Trump’ın ekibiyle görüşmelere başladık

Rusya: Trump’ın ekibiyle görüşmelere başladık

Rusya Dışişleri Bakan Yardımcısı Mihail Bogdanov, ABD’nin 45. Başkanı Donald Trump’ın ekibine girebilecek insanlarla temas kurduklarını söyledi. Bogdanov, yeni ABD idaresinin Suriye konusunda, sorunları daha etkili biçimde çözmeye yardımcı olacak yeni yaklaşımlar benimsemesini umduklarını belirtti.

Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov ve ABD’li mevkidaşı John Kerry arasındaki görüşmenin yapıcı olmasını umduklarını ifade eden Rus diplomat, “Ama şimdi, yeni seçilen Donald Trump’ın ekibinin gelişi bir dönüm noktası. Washington’da yeni başkana yardım edebilecek insanlarla temaslar kuruyoruz” dedi.

Yeni ABD Başkanı’nın ocak sonlarındaki yemin törenine kadar sürecek geçiş döneminin ‘sorumluluk’ talep ettiğini kaydeden Bogdanov, “Giden idare ile gelen idarenin, Rusya olmadan sorunun çözümünün mümkün olmadığı ve bizim açık diyaloga hazır olduğumuzu bilerek hareket etmesini umuyoruz. Bu soruları koordineli olarak daha etkili biçimde çözmeye yardımcı olacak yeni yaklaşımların ortaya çıkmasını umuyoruz” diye konuştu.

Ayrıca...

Trump: Çin ile tüm ilişkileri kesebiliriz

Amerika Birleşik Devletleri Başkanı Donald Trump, yeni tip koronavirüs salgınından sorumlu tuttuğu Çin ile “tüm …

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir