Home / News / HABER / TÜRKİYE / Çavuşoğlu: Suriye konusunda Rusya ile hemfikiriz!

Çavuşoğlu: Suriye konusunda Rusya ile hemfikiriz!

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Türkiye ve Rusya’nın, Suriye Devlet Başkanı Beşar Esad konusunda zaman zaman farklı düşünmesinin normal olduğunu fakat siyasi çözüm konusunda iki ülkenin hemfikir olduğunu vurguladı.

Türkiye-Rusya Ortak Stratejik Planlama Grubu 5. Toplantısı, Antalya’nın Alanya ilçesinde bir otelde, Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu ile Rus mevkidaşı Sergey Lavrov eş başkanlığında yapıldı. İki ülke bakanları 2017-2018 Yılları İstişareler Eylem Planı’nı da imzaladı.

Basına kapalı gerçekleştirilen görüşmenin ardından, düzenlenen ortak basın toplantısında konuşan Çavuşoğlu, Lavrov’u Türkiye’de, Antalya ve kendi şehri Alanya’da ağırlamaktan duyduğu memnuniyeti dile getirdi. Bakan Çavuşoğlu, Türkiye ve Rusya’nın, Suriye Devlet Başkanı Beşar Esad konusunda zaman zaman farklı düşünmesinin normal olduğunu fakat siyasi çözüm konusunda iki ülkenin hemfikir olduğunu vurguladı.

Ayrıca...

Gaziantep’te Köklü Değişim “HİLAFET” sayısını tanıttıkları için 7 Müslüman’a Gözaltı

Şanlıurfa’dan sonra Gaziantep’te de Köklü Değişim Dergisi’nin “Hilafet” kapak konulu Mart sayısını tanıttıkları ve yaptıkları …

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir