Home / News / HABER / DÜNYA / Pentagon: Türk askerlerini İran İHA’ları vurmuş olabilir

Pentagon: Türk askerlerini İran İHA’ları vurmuş olabilir

ABD’li üst düzey bir yetkili, El-Bab kırsalında öldürülen 4 Türk askerinin İran’a ait silahlı drone ile yapılmış olabileceğini açıkladı. Geçtiğimiz günlerde ismini açıklamayan üst düzey bir Türk yetkili de, bu iddiayı dile getirmişti.

ABD’li üst düzey bir yetkili, El-Bab kırsalında 4 Türk askerinin şehit olduğu saldırının İran’a ait silahlı drone’lar tarafından yapılmış olabileceğini açıkladı. Geçtiğimiz günlerde ismini açıklamayan bir üst bir Türk yetkili de, saldırının İran droneları tarafından vurulduğunu iddia etmişti.

Hürriyet Daily News’in haberine göre, Pentagon yetkilisi “Orada bir koalisyon var. Bu koalisyon Rusya, Suriye ve İran destekli Şii milislerden oluşuyor. Ancak Rusya saldırıyı yapmadık dedi ve bu saldırıyı yapmak için bir sebepleri de yoktu. Böylece geriye rejim ve İran destekli milisler kalıyor. İran’ın kapasitesi var. Ve Rasim Al Baad bölgesinde Şii milisler var. Resmi olarak İran olabilir” dedi.

Geçtiğimiz günlerde de Hurriyet Daily News’e konuşan üst düzey bir Türk yetkili, 24 Kasım’da El Bab’da Fırat Kalkanı harekatında katılan askerlere düzenlenen ve dört askerin hayatını kaybettiği hava saldırısıyla ilgili olarak çarpıcı bir bilgi paylaşmıştı. Adının gizli tutulmasını isteyen kaynak, saldırıda İran yapımı bir İHA kullanıldığını belirtti. Kaynak, söz konusu İHA’nın Hizbullah tarafından mı, İran Devrim Muhafızları’na bağlı Kudüs Gücü tarafından mı ya da diğer Şii gruplar tarafından mı kullanıldığının henüz belirlenemediğini de ekledi.

Ayrıca...

El Ezher ve Vatikan’dan koronavirüse karşı ‘ortak dua’

El-Ezher Şeyhi Dr. Ahmed et-Tayyib ve Katolik dünyasının ruhani lideri Papa Franciscus dün koronavirüs (Kovid-19) …

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir