Home / News / HABER / DÜNYA / Ruslardan Suriyeli muhaliflere anayasa taslağı!

Ruslardan Suriyeli muhaliflere anayasa taslağı!

Rusya Devlet Başkanlığı Özel Temsilcisi ve kazakistan’ın başkenti Astana’daki Rus heyetinin başkanı Aleksandr Lavrentyev, Suriyeli muhaliflere Rus uzmanlar tarafından hazırlanan yeni anayasa taslağını ilettiklerini söyledi.

Suriye’nin iç işlerine müdahale etmeden yeni anayasa sürecini hızlandırmak istedikleri için taslak sunduklarını belirten Lavrentyev, “Moskova, Suriye muhalefetinin Rusya’nın yeni anayasa ile ilgili önerilerine vereceği tepkiyi bekliyor” dedi. Lavrentyev, silahlı muhalefetin yeni anayasa yapılması ve ardından devlet başkanlığı ve parlamento seçimleri düzenlenmesi gerektiğini kabul ettiğini de aktardı.

‘ORTAK GRUP ATEŞKESİN İHLAL EDİLMESİNİ ÖNLEYECEK’

Lavrentyev, Rusya, Türkiye ve İran’ın Suriye’deki ateşkesi izlemek için üçlü mekanizma kurulması konusunda anlaşma sağladığını da hatırlattı.

‘Ortak operasyon grubu’ adı verilen mekanizmanın şubat ayının başında Astana’da faaliyetlerine başlayacağını kaydeden Rus yetkili, “Bu grubun görevi, ateşkesi gözlemek ve ateşkesin ihlal edilmesini önlemek olacak. Mekanizmanın detayları, askeri kanallar üzerinden belirlenecek” diye konuştu.

‘RUSYA İLE TÜRKİYE ARASINDA TAM ANLAŞMA HAKİMDİ’

Lavrentyev, Astana’daki görüşmelerde Rusya ile Türkiye arasında Suriye konusunda tam anlaşmanın hakim olduğunu da vurguladı.

Ayrıca...

Trump: Çin ile tüm ilişkileri kesebiliriz

Amerika Birleşik Devletleri Başkanı Donald Trump, yeni tip koronavirüs salgınından sorumlu tuttuğu Çin ile “tüm …

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir