Home / News / HABER / DÜNYA / BM: Cenevre’nin gündeminde anayasa ve seçimler var

BM: Cenevre’nin gündeminde anayasa ve seçimler var

Birleşmiş Milletler’in (BM) Suriye özel temsilcisi Staffan de Mistura, yarın yapılması planlanan Cenevre görüşmelerinin gündeminde Suriye yeni anayasası ve seçimler olduğunu söyledi.

Gazetecilerin sorularını yanıtlayan de Mistura, heyetlerin ‘yeni anayasayı oluşturma sürecini, ayrıca yeni anayasa oluşturulduktan sonra adil seçimlerin düzenlenmesini’ görüşeceklerini aktardı.

BM temsilcisi, yeni anayasa çalışmalarının uluslararası şartlara uygunluğu  bakımından BM gözetiminin altında yapılması gerektiğini vurguladı.

‘HEYETLERLE BİRE BİR MÜZAKERELER GÖRÜŞÜLMELİ’

Cenevre’deki bire bir müzakereler konusunda yöneltilen soruyu yanıtlayan De Mistura, Suriye hükümetinin ve muhalif grupların oluşturduğu heyetlerle bu konuyu görüşmesi gerektiğini açıkladı.

‘BİRÇOK İKİLİ GÖRÜŞME PLANLIYORUM’

Birleşmiş Milletler’in Suriye özel temsilcisi Staffan de Mistura, Cenevre görüşmelerin ilk gününde birçok ikili görüşme yapmayı planladığını bildirdi.

De Mistura, “Bugün veya yarın sabah gelecek olan kişilerle ikili görüşmelerimiz olacak. Öğleden sonra kendilerini selamlamayı planlıyorum ve uluslararası destek gruplarının huzurunda uluslararası toplumun desteğini göstererek, Suriyelilere şimdi savaş sahasında değil görüşme masasında mücadele etme zamanı olduğunu söylemeyi umuyorum” ifadelerini kullandı.

BM çatısı altındaki Suriye görüşmelerinin Cenevre’de yapılması planlanan yeni turunda hem Suriye hükümet temsilcilerinin, hem de çeşitli muhalif heyetlerinin katılımı bekleniyor.

Ayrıca...

Trump: Çin ile tüm ilişkileri kesebiliriz

Amerika Birleşik Devletleri Başkanı Donald Trump, yeni tip koronavirüs salgınından sorumlu tuttuğu Çin ile “tüm …

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir