Home / News / HABER / DÜNYA / CIA Başkanının İlk Ziyareti Türkiye’ye

CIA Başkanının İlk Ziyareti Türkiye’ye

CIA Başkanı Mike Pompeo’nun ilk yurt dışı ziyaretini yarın Türkiye’ye gerçekleştirecek. Ziyaret kapsamında Türk yetkililerle PYD ve FETÖ başta olmak üzere gündem maddelerini istişare edeceği öğrenildi.

Trump’ın kısa süre önce CIA başkanlığına atadığı eski Kansas senatörü Mike Pompeo’nun ilk yurt dışı ziyaretini yarın Türkiye’ye gerçekleştireceği, ziyaret kapsamında Türk yetkililerle PYD ve FETÖ başta olmak üzere gündem maddelerini istişare edeceği öğrenildi.

Cumhurbaşkanlığı kaynaklarından alınan bilgiye göre, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile ABD Başkanı Donald Trump ile bir telefon görüşmesi yaptı. Görüşme de, müttefiklik ve yakın iş birliği vurgusu ön plana çıktı.

Görüşmeye ilişkin bilgi veren cumhurbaşkanlığı kaynakları telefon görüşmesinin “son derece olumlu ve samimi bir atmosferde” geçtiğini belirterek görüşmede “terörden arındırılmış güvenli bölge, mülteci krizi ve terörle mücadele” başlıklarının gündeme geldiğini belirtti.

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın ABD Başkanı Donald Trump ile yaptığı görüşmede görüşme de, PKK ile mücadelenin önemine dikkat çektiğini ve ABD’nin PYD/YPG’ye destek vermemesi gerektiğini söylediğini belirten kaynaklar, iki liderin “El Bab ve Rakka’da birlikte hareket edilmesi” konusunda mutabık kaldığını duyurdu. İki liderin en kısa zamanda görüşmek konusunda anlaştıklarını açıkladı.

Trump’a başkanlık görevinde başarılar dileyen Erdoğan, ABD’nin yeni dönemde “FETÖ ile mücadelede” Türkiye’nin yanında olmasını beklediğini de söyledi.

Ayrıca...

Trump: Çin ile tüm ilişkileri kesebiliriz

Amerika Birleşik Devletleri Başkanı Donald Trump, yeni tip koronavirüs salgınından sorumlu tuttuğu Çin ile “tüm …

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir