Home / News / HABER / İSLAMİ BELDELER / Suriye Kıyamı 7. Yılına Girdi

Suriye Kıyamı 7. Yılına Girdi

NATO, BM, AB gibi uluslararası kuruluşların, koalisyonların, ittifakların Esed’e yardım etmesine ve insanlığın sessizliğine, duyarsızlığına, tepkisizliğine rağmen Suriye kıyamı 7. yılına girdi.

Hak ile batılın son asrımızdaki en büyük savaşı, Suriye kıyamı 7. yılına girdi. Suriye Kıyamı, başladığı günden beri 1 milyona yakın Müslümanın katledilmesine, milyonlarca Müslümanın mülteci, kayıp ve yaralı olmasına, Esed ve destekçileri işkence ve katliamda sınır tanımamalarına rağmen, kıyam 7. yılında.

Artık kalemler “devrim” değil, “iç savaş” olarak yazıyor, Suriye’deki mücadeleyi. Diller artık zaferi değil, BM’nin çözümünü konuşuyor. Hâlbuki üzerinden 6 yıl değil, 60 yıl da geçse Suriye Devrimi’nin İslamî bir ruh ile başladığı hakikatini hiçbir şey değiştiremeyecek.

Gelinen süreçte, Türkiye’nin Suriye siyasetinin de hüsranla sonuçlandığı muhakkak. Zira ABD’nin ihanetlerle dolu siyasi çözüm planının peşinden koşmak şüphesiz ki zafer getirmeyecekti.

Suriye devrim sürecinde, İran ve Beşşar ile müzakereyi tavsiye edip “İran’sız olmaz” diyerek çözüm öngören siyasi düşünce de, İslamî esaslı değildir.

İlan edilmiş net ve açık İslamî bir hedeften yoksun yürütülen direniş mücadelesinin tüm kazanımları ise Körfez’in üç kuruşuna heba edildi.

Dünya devletleri, NATO, BM, AB gibi uluslararası kuruluşlar, yeni icat edilen onlarca devletlerden oluşan koalisyonların, ittifakların ve bölgedeki devletlerin yöneticilerinin ve ordularının katil Esed’e yardım etmesine rağmen; insanlığın, hatta Müslümanların büyük bir kısmının sessizliğine, duyarsızlığına, tepkisizliğine rağmen; 6 yılın her gününü Suriye halkı onca musibetle, tepelerine en gelişmiş bombalar, füzeler yağmasıyla, kadınlarının ırzları kirletilmesi, evlatlarının katledilmesiyle, bütün kutsalların ayaklar altına alınması, açlıkla mücadele etmeleri ve her türlü zorluğa rağmen, Suriye’nin şanlı kıyamı 7. yılına girdi…

Devrimin 7. yılına büyük ihanet ve hatalarla girilmiş olunsa da Müslümanlar ve şehitler için durum asla hüsran değildir! İstikbal, İslam’ındır!

Bilad’üş Şam, İslam Ümmeti’nin kalbi, İslam Dârı’nın merkezidir. İslam, bu topraklarda Allah’ın vaadi olan Raşidî Hilafet ile hayat bulacaktır, inşallah!

kokludegisim.net

Ayrıca...

Çin’in toplama kampları nedeniyle Doğu Türkistan nüfusu hızla azalıyor

Avustralya’da yayın yapan Mercatornet’in hazırladığı rapora göre, ülkedeki Uygur nüfusu, bu kampların kurulduğu 2017’den bu …

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir