Home / News / HABER / İSLAMİ BELDELER / ABD’den ‘peçeteye çizilen haritayla’ Libya’yı üçe bölme planı

ABD’den ‘peçeteye çizilen haritayla’ Libya’yı üçe bölme planı

İngiliz The Guardian gazetesinin haberine göre üst düzey bir ABD’li yetkili, peçeteye çizdiği haritayla Libya’yı Osmanlı İmparatorluğu dönemindeki üç ayrı bölgenin sınırları üzerinden bölmeyi önerdi.

BBC Türkçe’nin aktardığına göre, Stephane Kirchgaessner ve Julian Borger imzalı haberde ABD Başkanı Donald Trump’ın yardımcılarından Sebastian Gorka, Avrupalı bir diplomatla buluşmasında bir peçeteye çizdiği harita ile Libya’yı üçe bölmeyi teklif etti.

Plana göre, Trablus ve Tobruk denize kıyısı olan Trablusgarp ve Sirenayka adlı iki ayrı ülke olurken Çad sınırına yakın Fizan bölgesinde de ayrı bir devlet kurulması öngörüldü.

Trump’ın Libya özel temsilcisi olmak için çabalayan Gorka, ‘radikal İslam karşıtı’ görüşleriyle biliniyor.

Libya’da 2011 yılındaki ABD destekli müdahalenin ardından Muammer Kaddafi’nin devrilmesiyle artan çatışmalar hala sürüyor. The Guardian’a konuşan uzmanlar ülkeyi üçe bölmenin bölgeler arasında bulunan petrol rezervleri nedeniyle sınır çatışmalarını körükleyeceği uyarısında bulunuyor.

Ayrıca...

Çin’in toplama kampları nedeniyle Doğu Türkistan nüfusu hızla azalıyor

Avustralya’da yayın yapan Mercatornet’in hazırladığı rapora göre, ülkedeki Uygur nüfusu, bu kampların kurulduğu 2017’den bu …

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir