Home / News / HABER / İSLAMİ BELDELER / Suriye’de vakum bombalı saldırı: 15 ölü

Suriye’de vakum bombalı saldırı: 15 ölü

Suriye’nin Türkiye sınırında, muhaliflerin kontrolündeki İdlib ve Halep illerine düzenlenen hava saldırılarında, çoğu çocuk, toplam 15 sivil hayatını kaybetti.

Suriye geçici hükümeti Sağlık Bakanı Ferras Cundi, AA muhabirine yaptığı açıklamada, “İdlib’in güney kırsalındaki Cebel Zeviye ilçesine bağlı Maaret Herma beldesi, Rus uçakları tarafından vuruldu. Saldırı, sivil halkın evlerini hedef aldı. 9 çocuk ve bir kadın hayatını kaybetti.” dedi.

Maaret Harma’nın yakınındaki Kefer Nubul beldesinin sivil savunma merkezi müdürü Ubeyde Osman da, “Saldırının yol açtığı yıkımdan, vakum bombasıkullanıldığı anlaşılıyor. Kurtarma çalışmaları sürüyor.” ifadelerini kullandı.

Halep sivil savunma merkezi de sosyal medya üzerinden yaptığı açıklamada, Urm Kübra beldesinde sabah saatlerinde 5 sivilin hayatını kaybettiğini bildirdi.

Açıklamada, çoğu kadın ve çocuk, yaralıların da olduğu saldırıyı, “Rus uçaklarının vakum bombası kullanarak” düzenlediği ifade edildi.

Ayrıca...

Çin’in toplama kampları nedeniyle Doğu Türkistan nüfusu hızla azalıyor

Avustralya’da yayın yapan Mercatornet’in hazırladığı rapora göre, ülkedeki Uygur nüfusu, bu kampların kurulduğu 2017’den bu …

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir