Home / News / HABER / TÜRKİYE / Yıldırım: ABD saldırısı bununla sınırlı kalmamalı!

Yıldırım: ABD saldırısı bununla sınırlı kalmamalı!

ABD’nin Suriye rejimine ait hava üssünü vurmasıyla ilgili konuşan Başbakan Yıldırım, “Amerika’nın yaptığı füze saldırısı bir cevap olmuştur. Türkiye olarak biz bu cevabı destekliyoruz, olumlu karşılıyoruz. Ancak olay bununla sınırlı kalmamalıdır” dedi.

Hakkâri’de toplu açılış töreninde konuşan Başbakan Binali Yıldırım, ABD’nin Suriye rejimine ait hava üssünü vurmasıyla ilgili açıklamalar yaptı. Başbakan Yıldırım, “Rejimin Humus’taki üssüne Amerika’nın yaptığı füze saldırısı bir cevap olmuştur. Türkiye olarak biz bu cevabı destekliyoruz, olumlu karşılıyoruz. Ancak olay bununla sınırlı kalmamalıdır. Suriye’de 6 yıldan beri devam eden bu vahşet artık sona ermeli ve kalıcı, siyasi çözüm Cenevre süreci işletilerek tamamlanmalıdır” dedi.

Türkiye’nin güvenli bölge talebini de yineleyen Yıldırım, “Şu gerçek bir daha ortaya çıkmıştır; Suriye’nin kuzeyinde mutlaka bir güvenli bölge oluşturulmalı ve burada, savaştan kaçan, ateşten kaçan Suriyeliler güvenlik altına alınmalıdır. Bu konuda biz uluslararası camiaya teklifimizi yeniliyoruz, bununla ilgili kendi kapasitemizde hazırlıklarımızı da yapıyoruz” diye konuştu.

Ayrıca...

Gaziantep’te Köklü Değişim “HİLAFET” sayısını tanıttıkları için 7 Müslüman’a Gözaltı

Şanlıurfa’dan sonra Gaziantep’te de Köklü Değişim Dergisi’nin “Hilafet” kapak konulu Mart sayısını tanıttıkları ve yaptıkları …

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir