Home / News / HABER / İSLAMİ BELDELER / Hindistan, sınır bölgesinde Pakistan’ı vurdu

Hindistan, sınır bölgesinde Pakistan’ı vurdu

Hindistan ile Pakistan sınırında son haftalarda yaşanan gerginlik devam ediyor. Hindistan yetkilileri, Keşmir bölgesindeki sınırın karşı tarafında bulunan Pakistan kışlalarının havan toplarıyla vurulduğunu açıkladı. Keşmir’deyse, bir Hint askerinin bir sivili canlı kalkan olarak kullandığına dair video yayınlandı.

Hindistan ordusu sözcüsü Ashok Narula’nın yaptığı açıklamada, Keşmir’in Pakistan yönetimi altındaki bölgede yer alan askeri kampların vurulduğu belirtildi. Vurulan askeri kampların, militanlarca sığınak olarak kullanıldığı ifade edildi.

Narula, “Terörle mücadele operasyonlarımız kapsamında Hint ordusu, kontrol çizgisi ötesine yönelik cezai ateş saldırılarında bulunmaktadır” şeklinde konuştu. Saldırılar sonucunda Pakistan ordusunda tahribat oluştuğunu kaydeden Narula, “Novşera bölgesindeki harekatımız sonucu, bölgeye sızan militanları destekleyen Pakistan ordu cephelerinde tahribat gerçekleşmiştir. Bu, terörle mücadele stratejimizin bir parçasıdır” ifadelerini kullandı.

Ayrıca...

Çin’in toplama kampları nedeniyle Doğu Türkistan nüfusu hızla azalıyor

Avustralya’da yayın yapan Mercatornet’in hazırladığı rapora göre, ülkedeki Uygur nüfusu, bu kampların kurulduğu 2017’den bu …

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir