Home / News / HABER / DÜNYA / Merkel’den ‘İncirlik’ açıklaması

Merkel’den ‘İncirlik’ açıklaması

Almanya Başbakanı Merkel, İncirlik’e alternatif başka bir üs aradıklarını belirterek, olası alternatifi Ürdün olarak değerlendirdi.

Almanya Başbakanı Angela Merkel, Hristiyan Demokrat Birlik Parti (CDU) Kuzey Ren Vestfalya Eyaleti Teşkilat Başkanı Armin Laschet ile CDU Genel Merkezi’nde düzenlediği toplantıda seçimlerde partisinin elde ettiği başarıyı değerlendirdi.

Merkel, programda, güvenlik, istihdam, sığınmacıların topluma uyumu ve Avrupa’nın geleceği gibi konulara ağırlık verileceğini belirterek, “Almanya’nın geleceği Avrupa’dadır. Avrupa iyi durumda olursa Almanya da iyi durumda olur.” şeklinde konuştu.

“ALMAN ORDUSU BİR PARLEMENTO ORDUSUDUR”

Merkel, Türkiye’nin Alman milletvekillerinin İncirlik’teki Alman askerlerini ziyaret etmesine izin vermemesini nasıl değerlendirdiğine ilişkin bir soru üzerine, bunun “nahoş bir karar” olduğunu söyledi.

Bunu değişik kanallarla Türkiye’ye açık şekilde ifade ettiklerini belirten Merkel, görüşmeye devam edileceğini ancak buna paralel olarak İncirlik’e alternatif başka bir üs aradıklarını kaydetti.

Olası alternatifi Ürdün olarak değerlendiren Merkel, “Alman Ordusu bir parlamento ordusudur. Bundan dolayı milletvekillerimizin kendi askerlerini ziyaret etmesine yönelik olanakların bulunması kesinlikle gereklidir.” dedi.

Ayrıca...

Trump: Çin ile tüm ilişkileri kesebiliriz

Amerika Birleşik Devletleri Başkanı Donald Trump, yeni tip koronavirüs salgınından sorumlu tuttuğu Çin ile “tüm …

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir