Home / News / HABER / İSLAMİ BELDELER / Trump’tan YPG’ye ağır silah verilmesi için Pentagon’a yetki

Trump’tan YPG’ye ağır silah verilmesi için Pentagon’a yetki

ABD Savunma Bakanlığı, ABD Başkanı Donald Trump’ın, YPG’ye silah verilmesi talimatını verdiğini açıkladı.

ABD Savunma Bakanlığı (Pentagon), ABD Başkanı Donald Trump’ın, Türkiye’nin terör örgütü olarak kabul ettiği YPG’ye silah verilmesi talimatını dün imzaladığını açıkladı.

Pentagon Sözcüsü Dana White yaptığı yazılı açıklamada, “Dün Başkan (Trump), IŞİD karşısında Rakka’da açık bir zafer kazanmak için, gerekli görüldüğünde Demokratik Suriye Güçleri’nin (DSG) Kürt unsurlarını teçhizatlandırmak üzere Savunma Bakanlığını yetkilendirdi” ifadelerini kullandı.

Associated Press’e (AP) konuşan üst düzey bir ABD yönetimi yetkilisi, Trump yönetiminin Rakka operasyonu için Suriyeli Kürtlere daha ağır silahlar verilmesini öngören kararı onayladığını söyledi.

‘TÜRKİYE’NİN SERT İTİRAZLARINA RAĞMEN’

Beyaz Saray da açıklamayı teyit etti.

AP ajansı haberinde “Karar, Türkiye’nin sert itirazlarına rağmen alındı” yorumunu yaptı.

ABD’nin, IŞİD’in Rakka’dan temizlenmesi için YPG’nin ağırlığını oluşturduğu Demokratik Suriye Güçleri ile resmen çalışma kararını ne zaman açıklayacağı merak konusuydu. Pentagon’un YPG’yi silahlandırma planını geçen hafta Başkan Donald Trump’a gönderdiği iddia edilmişti.

Ayrıca...

Çin’in toplama kampları nedeniyle Doğu Türkistan nüfusu hızla azalıyor

Avustralya’da yayın yapan Mercatornet’in hazırladığı rapora göre, ülkedeki Uygur nüfusu, bu kampların kurulduğu 2017’den bu …

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir