Home / News / HABER / DAVA / HİZB-UT TAHRİR’E YÖNELİK TUTUKLAMALAR DEVAM EDİYOR

HİZB-UT TAHRİR’E YÖNELİK TUTUKLAMALAR DEVAM EDİYOR

Birinci derece mahkemelerin Hizb-ut Tahrir mensupları hakkında verdiği cezaların Yargıtay 16. Ceza Dairesi tarafından onaması ile devam eden yargı zulmü bitmedi devam ediyor. Son mağdur Sefa Karslı, arkadaşına ziyarete gittiği iş yerinde tutuklandı.

Yargıtay 16. Ceza Dairesi’nin 105 Hizb-ut Tahrir mensubuna verdiği 660 yıllık haksız cezanın mağdurlarından olan Sefa Karslı, bugün tutuklanarak cezaevine gönderildi.

Çevresinde İslâmi fikirleri, İslâmi hayatın yeniden ikamesi için çalışmaları ile tanınan Sefa Karslı, herhangi bir cebir ve şiddet eyleminde bulunmadığı, şimdiye kadar hiçbir maddi olaya karışmadığı halde, sözde “terör örgütü üyesi” suçlamasıyla tutuklanması, hukuk garabetine eklenen son halka oldu. Sefa Karslı, evli ve beş çocuk babasıdır.

Hizb-ut Tahrir üyeleri hakkında verilen cezaların kanuni gerekçesinin olmadığı Anayasa Mahkemesinin geçtiğimiz hafta aldığı hak ihlali kararı ile ortaya konulmuş olmasına rağmen tutuklamalar devam ediyor. Anayasa Mahkemesi bu kararı ile ilk derece mahkemelerin ve Yargıtay’ın aldığı kararları eleştirmiş kanuni gerekçeden yoksun bularak yeniden yargılama kararı vermişti.

Köklü Değişim Medya

Ayrıca...

Urfa’da 11 “İbrahim” gözaltında!

İstanbul, Bursa, Ankara derken şimdi de Hilafet istedikleri için Şanlıurfa’da Müslümanlara yönelik gözaltılar yapıldı. Hilâfet’in …

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir