Home / News / HİZB-UT TAHRİR / BASIN AÇIKLAMALARI / Amerikalı Lisa Grande Yemen’de! Muhammed Ali El Husi, Dünya Gıda Programının Devam Etmesinden Mutlu

Amerikalı Lisa Grande Yemen’de! Muhammed Ali El Husi, Dünya Gıda Programının Devam Etmesinden Mutlu

Yemen halkı, Husiler ile Dünya Gıda Programı arasında yaşanan tartışmalar konusunda şaşkın. Taraflar, birbirlerini yolsuzluk yapmakla suçladı. Halk şaşkınlık içindeyken Lisa Grande, Yüksek Siyasi Konseyi üyesi Muhammed Ali El Husi ve Kalkınma ve Ekonomik İşleri Başbakan Yardımcısı Hasan Makbuli eşliğinde 23 Haziran 2019’da Sana Gümrüğü’nde arzı endam etti.

Lisa Grande kim? ABD vatandaşı olan Grande, BM Yemen İnsani İşler Koordinatörüdür. Geçen yıl Yemen’den ayrıldığında Husi liderliği tarafından bir kahraman gibi uğurlanan MacGoldrick’in halefidir! Sana Gümrüğü’ne gerçekleştirilen ziyaret sırasında yüzlerce ton bozuk gıda ve ilaç ele geçirildiğinden bahsedildi. Gıda Programı’nın şüpheli sevkiyatının baş sorumlusu Birleşmiş Milletler Temsilcisi Lisa Grande’dir. Ancak Grande, Birleşmiş Milletler Dünya Gıda Programı’nın bozuk ve hasarlı gıda sevkiyatıyla hiçbir ilgisinin olmadığını söyledi.

Dünya Gıda Programına yapılan saldırının amacı, Yemen’de faaliyet gösteren uluslararası örgütleri kamufle etmek, insanlara deşifre olmamalarını sağlamak, Yemen şehirlerinde ve kırsallarında yürüttükleri faaliyetleri örtbas etmek, ekin ve nesli yok eden bu örgütlerin milyonlarca dolarlık sağmallarını koruma altına almaktır. Lisa Grande’nin Sana’da arzı endam etmesi, bize Başkan Jimmy Carter’ın özel elçisi Ramsey Clark’ın 1979’da Tahran’da “Amerika’ya Ölüm” sloganının atıldığı gösterilerde boy göstermesini hatırlatıyor. Yemen için yaklaşık üç milyar dolarlık yardım toplanmasının ve Yemen’e gönderilmesinin arkasında Amerika var.

Husiler, Amerika’ya gül uzatırken, atılan “Amerika’ya Ölüm” sloganlarıyla da yandaşlarını ve taraftarlarını aldatıyor. Husiler, Dünya Gıda Programı ile olan anlaşmanın bitirilmesi konusunda ciddi değiller. Çünkü Muhammed Ali El Husi yaptığı açıklamada Hükümet ve ilgili kurumların, ülke güvenliğini ve egemenliğini ihlal etmeyecek ve program için gerekli standartları temin edecek bir sistem üzerinde anlaşmaya hazır olduklarınısöyledi. [24.06.2019 Es Sevra]

Ayrıca casusluk yaptıkları, misyonerlik ve politik faaliyetlerde bulundukları açığa çıkan uluslararası örgütlerle ilişkiye girilmemesi konusunda da ciddi değiller. Zira Yüksek Siyasi Konsey, uluslararası örgütlerin ülkede yürüttükleri faaliyetlerinden memnundur. Ülke genelinde yürüttükleri şüpheli ve zararlı tüm faaliyetlerine, özellikle de milyon dolarlık yardımlara göz yummaktadır.

ABD’nin Yemen’e gönderdiği Lisa Grande, Dünya Gıda Programı ve Yemen’de aktif tüm örgütler ile mücadele etmek gerekir. Verilen daha fazla ödünler ile ülkede kalmalarını sağlamak yerine sınır dışı edilmelidirler.

Müslümanların tarihinden ibret alın. Batılı sömürgeci güçlerin planlarına hizmet etmek için uluslararası örgütlerin attığı kırıntılara bir gün bile olsun itimat etmemişlerdir. Nübüvvet metodu üzere ikinci Raşidi Hilafet Müslümanların işlerini sağlıklı bir şekilde güdecektir.

 

حزب التحرير
Hizb-ut Tahrir
Yemen Vilâyeti
Medya Bürosu
Adres Bilgileri ve Web Sitesi
Telefon: 735417068 
http://www.hizb-ut-tahrir.info
H. 27 Şevvâl 1440
M. 30 Haziran 2019

Ayrıca...

Tutuklamalar İle Ne Bizi Korkutabilirsiniz Ne de Hilafeti Engelleyebilirsiniz

22 Eylül 2020 Salı günü Antalya Emniyet Müdürlüğü tarafından gözaltına alınan 14 Hizb-ut Tahrir mensubu …

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir