Home / News / HABER / İdlib’den gelenlere kapılar kapalı

İdlib’den gelenlere kapılar kapalı

Türkiye’nin İdlib çevresinde kurduğu gözlem noktalarının gözlem yapıp, rapor düzenlediği, katliamları durdurmak gibi bir görevinin olmadığının anlaşılması ve Rusya’nın desteğiyle Esed rejiminin işgal ettiği yerlerde kıyıma girişmesi üzerine başlayan göç dalgasını Türkiye, Suriye sınırları içinde karşılayacağını açıkladı.

İçişleri Bakanı Yardımcısı İsmail Çataklı, göçle ilgili açıklamasında, “İdlib’den yeni bir göç dalgasını sınırlarımız ötesinde karşılayacağız, ilgili birimlerimizin hazırlıkları bu yönde” ifadelerini kullandı. İdlib’den gelecek göç dalgasının, Türkiye’nin ABD ile ortak oluşturmaya çalıştığı güvenli bölgeye yönlendirileceği düşünülüyor. Son zamanlarda liderlerden gelen açıklamalar, Rusya ve Esed rejiminin İdlib’de katliamlara hız vereceğine işaret ediyor. Katliamı durdurmak yerine göç dalgası için hazırlık yapmak, Esed rejimini daha da cesaretlendiriyor. Çataklı, göç ve terörle mücadele konularında yaptığı açıklamalarda öne çıkan başlıklar şu şekilde:

  •  İdlib’den yeni bir göç dalgasını sınırlarımız ötesinde karşılayacağız, ilgili birimlerimizin hazırlıkları bu yönde.
  •  İstanbul’dan 1305 Suriyeli ülkesine döndü.Yılbaşından bu yana İstanbul’da yakalanan düzensiz göçmen sayısı 53 bine ulaştı.
  •  2019 Ağustos ayında kırsal alanda 4 büyük, 36’sı orta çaplı olmak üzere toplam 10 bin 800 kırsal operasyon, şehirlerde 895 operasyon yapıldı. Operasyonlarda 117 terörist etkisiz hale getirildi.

Kaynak: Köklü Değişim Medya

Ayrıca...

Gaziantep’te Köklü Değişim “HİLAFET” sayısını tanıttıkları için 7 Müslüman’a Gözaltı

Şanlıurfa’dan sonra Gaziantep’te de Köklü Değişim Dergisi’nin “Hilafet” kapak konulu Mart sayısını tanıttıkları ve yaptıkları …

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir