Home / News / HABER / Batı Şeria’da ‘Gazze’yle dayanışma yürüyüşü’ne müdahale

Batı Şeria’da ‘Gazze’yle dayanışma yürüyüşü’ne müdahale

İşgal askerleri Filistinli öğrencileri dağıtmak için göz yaşartıcı gaz ve plastik mermi kullanırken, Filistinli gençler askerlere taş atarak karşılık verdi.

İşgal askerlerinin, Batı Şeria’da düzenlenen “Gazze’yle dayanışma yürüyüşü”ne müdahalesinde, 6 Filistinli yaralandı.

Batı Şeria’nın Ramallah kentinde bulunan Birzeit Üniversitesi öğrencileri, Yahudi varlığın saldırılarını kınama amacıyla gösteri düzenledi.

İşgal askerleri, Filistinli öğrencileri dağıtmak için göz yaşartıcı gaz ve plastik mermi kullanırken, Filistinli gençler askerlere taş atarak karşılık verdi.

İşgal askerlerinin müdahalesinde 1’i gerçek 5’i plastik mermiyle olmak üzere 6 Filistinli öğrenci yaralanırken, onlarca kişi de atılan gazdan etkilendi.

İşgal ordusunun 12 Kasım’da Gazze’de İslami Cihad Hareketi’nin askeri kanadı Kudüs Seriyyeleri’nin önde gelen komutanlarından Baha Ebu’l Ata’nın bulunduğu eve düzenlediği operasyon, bölgede tansiyonun yeniden yükselmesine neden olmuştu.

İslami Cihad, Ebu’l Ata ve eşinin hayatını kaybettiği Yahudi varlığı saldırısına, roket atışlarıyla karşılık vermişti.

İşgal ordusunun Gazze’ye düzenlediği saldırılarda ise aralarında 8 çocuk ve 3 kadının da yer aldığı 34 Filistinli hayatını kaybetmiş, 110 kişi yaralanmıştı. Hayatını kaybedenler arasında Sevarke ailesinin de 8 ferdi (5’i çocuk, 2’si kadın) yer almıştı.

Ajanslar

Ayrıca...

Kar: Ruhani değil siyasi halifelik

Yıllardır halifeliği savunan Hizbu’t Tahrir’in Türkiye Medya Sorumlusu Mahmut Kar, Hilafetin ruhani değil siyasi olarak …

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir