Home / News / HABER / ‘Keşmir’de “İsrail” gibi yerleşimler inşa etmeliyiz’

‘Keşmir’de “İsrail” gibi yerleşimler inşa etmeliyiz’

Hindistan’ın ABD Başkonsolosu Sandeep Chakravorty, ülkesinin Keşmir’deki faaliyetlerini Yahudi varlığının işgal siyasetine benzetti.

Sosyal medyada paylaşılan bir konuşmasında Chakravorty, Hindistan’daki Narendra Modi’nin Keşmir kararını desteklerken, Filistin’deki Yahudi yerleşimlerini örnek gösterdi.

“Dünyada bizim takip edebileceğimiz bir emsal var” diyen Chakravorty, Siyonistlerin Filistin’de Yahudi yerleşimleri kurduğunu, kendilerinin de buna benzer şekilde Keşmir’de Hindu yerleşimleri kurmalarının gerektiğini savundu.

Yahudilerin ve “İsrail’in” kendilerine örnek olması gerektiğini belirten Hint başkonsolos, Keşmir’de kurulacak Hindu yerleşimleriyle, Keşmir’in Hindulaştırılması gerektiğini dile getirdi.

Ne olmuştu?

İktidardaki Hindu milliyetçisi Bharatiya Janata Partisi (BJP), seçim vaadi olarak sunduğu Keşmir’in özel statüsünü kaldırma kararını 5 Ağustos’ta uygulamıştı.

Bu kapsamda, anayasanın Keşmir’e özel statü veren 370 ve 35A maddeleri kaldırılmıştı.

Yürürlükten kaldırılan maddelerle Keşmir dışındaki Hindistanlıların bölgede yerleşmesi, mülk satın alması, yerel hükümete memurluk yapması ve bölgede akademisyenlik yapması yasaklanıyordu.

Aynı zamanda bu maddeler bölge yönetiminin çoğu meselede kendi kanunlarını çıkarabilmesini sağlıyordu.

Keşmir’in demografisini ve siyasi yapısını koruyan maddelerin ortadan kalkmasının ardından, bölgeyi en hafif ihtimalle bir demografik kriz beklediği ifade ediliyordu.

Ajanslar

Ayrıca...

Kar: Ruhani değil siyasi halifelik

Yıllardır halifeliği savunan Hizbu’t Tahrir’in Türkiye Medya Sorumlusu Mahmut Kar, Hilafetin ruhani değil siyasi olarak …

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir