Home / News / HABER / Soçi Mutabakatı’nın ardından: Rusya İdlib’de hastane okul ve sivil yerleşimleri bombalıyor

Soçi Mutabakatı’nın ardından: Rusya İdlib’de hastane okul ve sivil yerleşimleri bombalıyor

Rusya’ya ait savaş uçaklarının İdlib kırsalındaki birçok bölgede sivil yerleşimleri bombaladığı bildirildi.

Yerel kaynaklardan edinilen bilgilere göre, Rus savaş uçakları İdlib’in batısı ve güneyindeki sivil yerleşimleri yoğun bir şekilde hedef alıyor.

Bölgeden haber aktarımı yapan kaynaklar Rus uçaklarının sabah saatlerinde İdlib’in güneyindeki Şinan köyünde kadın ve çocuk hastanesini bombaladığını ifade etti.

Hedef alınan “İhlas Kadın ve Çocuk Hastalıkları Hastanesi”nin görüntülerini aktaran kaynaklar, hastanenin Rus uçaklarınca doğrudan hedef alındığını ifade ediyor.

ekran-resmi-2019-11-06-10-33-07.jpg

Öte yandan geçtiğimiz gün Rus savaş uçaklarının İdlib’in güneyindeki Hazarin yerleşiminde gerçekleştirdiği bombardımanda 3 çocuk hayatını kaybetti.

Rus uçaklarının Hama’nın kuzeyindeki çatışmalardan kaçıp bu bölgeye sığınan sivilleri hedef aldığını ifade eden kaynakları ölen çocukların kardeş olduğunu annelerinin saldırıdan yaralı olarak kurtulduğunu aktarıyor.

ekran-resmi-2019-11-06-10-39-41.jpg

Rus savaş uçakları geçtiğimiz Pazartesi günü de İdlib’in batısındaki Cisr el Şugur’da bir okulu hedef almış, saldırıda 2’si çocuk 3 kişi yaşamını yitirmişti.

Soçi Mutabakatı sonrası artan bombardımanlar

Türkiye ile Rusya 22 Ekim tarihinde Rusya’nın Soçi kentinde bir araya gelmiş, tarafların görüşmeleri sonucu 10 maddelik Soçi Mutabakatı imzalanmıştı. Mutabakatın imzalandığı tarihten bu yana Rusya’nın İdlib kırsalındaki sivil yerleşimlere yönelik hava saldırılarında artış yaşandı.

Ajanslar

Ayrıca...

Kar: Ruhani değil siyasi halifelik

Yıllardır halifeliği savunan Hizbu’t Tahrir’in Türkiye Medya Sorumlusu Mahmut Kar, Hilafetin ruhani değil siyasi olarak …

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir