Home / News / HABER / Yahudiler Filistinlilerin zeytin ağaçlarını ateşe verdi

Yahudiler Filistinlilerin zeytin ağaçlarını ateşe verdi

Yahudi yerleşimciler dün gece yarısından sonra Nablus’un kuzeybatısındaki Sebastiya beldesinin tarihi bölgesinde zeytin ağaçlarını ateşe verdi.

Filistin Enformasyon Merkezi’nin haberine göre, Sebastiya Belediye Başkanı Muhammed Azzam, Filistin resmi haber ajansı Wafa’ya yaptığı açıklamada, belde sakinlerinin ve koruma komitelerinin tetikte olmaları sayesinde yüzlerce zeytin ağacının yanmaktan kurtulduğunu söyledi. Yahudi yerleşimcilerin 25 dönüm genişliğindeki arazide ekili zeytin ağaçlarını yakmak istediklerini bildiren Azzam, süratle müdahale edilen yangının kısa sürede söndürüldüğünü açıkladı.

Azzam, belde sakinlerinin Siyonist yönetim tarafından boşaltılan Homeş Yahudi Yerleşkesi’ne doğru kaçan Yahudi yerleşimcileri kovaladığını ve işgal güçlerinin yerleşimcileri korumak için duruma müdahale ettiğini belirtti.

İşgal güçleri himayesindeki Yahudi yerleşimcilerin, Filistinlilerin evlerine ve iş yerlerine saldırdığı, araçlarını ve ekili tarım arazilerini tahrip ettiği biliniyor. Yahudi yerleşimcilerin saldırılarına göz yuman işgal güçleri, baskınlar sırasında yerleşimciler ile Filistinliler arasında çatışma çıkması halinde duruma müdahale ederek Yahudi yerleşimcileri koruyor ve olay yerinden güvenli bir şekilde uzaklaşmalarını sağlıyor.

Ajanslar

Ayrıca...

Kar: Ruhani değil siyasi halifelik

Yıllardır halifeliği savunan Hizbu’t Tahrir’in Türkiye Medya Sorumlusu Mahmut Kar, Hilafetin ruhani değil siyasi olarak …

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir