Home / News / HABER / Diyanet, İran ile “Dini işbirliği” anlaşması imzaladı

Diyanet, İran ile “Dini işbirliği” anlaşması imzaladı

Türkiye ile İran arasında “dini işbirliği” anlaşması Ankara’da imzalandı. Anlaşmaya dair detaylar Diyanet tarafından açıklanmazken, Suriye ve Irak’ta Müslüman kanı akıtan İran devletinin görevlileri kısa bir açıklama yaptı.

26 Aralık’ta başkent Ankara’da bir araya gelen Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Ali Erbaş ve İran İslam Cumhuriyeti İslami Kültür ve İletişim Kurum Başkanı Ebuzer İbrahimi Türkmen anlaşmayı imzaladı. Bu anlaşmanın Suriye halkının zorba Esed rejimine karşı başlatmış olduğu devrimin “Astana Üçlüsü” Rusya, Türkiye ve İran tarafından zayıf düşürülmesinden sonra imzalanması dikkat çekti. 

Taraflar, İslam dünyasında devam eden problemlere değinirken, “İslam ülkeleri arasında işbirliğine ve aşırıcılığa karşı mücadelenin önemine” vurgu yaptı.

İmzalanan anlaşmaya dair Diyanet’in resmi internet sitesinde herhangi bir bilgiye yer verilmezken, ayrıntılar İranlı medya organlarınca paylaşıldı.

Anlaşma Neleri Kapsıyor?

İran devletine bağlı Press TV ve Fars News tarafından aktarılan bilgilere göre, Ebuzer İbrahimi Türkmen, anlaşmanın ayrıntılarını basınla paylaştı.

Türkmen, Türkiye ile İran arasında imzalanan 18 maddelik anlaşmanın “dini kitapların tercümesini ve yayınlanmasını, çeşitli etkinlikler tertip edilmesini ve Türkiye’deki ilahiyat fakültelerinde İranlı uzmanlar tarafından İslam fıkhı dersleri verilmesini kapsadığını” belirtti.

Ajanslar

Ayrıca...

Çin’in toplama kampları nedeniyle Doğu Türkistan nüfusu hızla azalıyor

Avustralya’da yayın yapan Mercatornet’in hazırladığı rapora göre, ülkedeki Uygur nüfusu, bu kampların kurulduğu 2017’den bu …

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir