Home / News / HABER / Esed, İran ve Rusya’yı Protesto Eden Suriyeliler Türkiye’den Saldırılara Engel Olmasını İstedi

Esed, İran ve Rusya’yı Protesto Eden Suriyeliler Türkiye’den Saldırılara Engel Olmasını İstedi

Cuma namazı sonrası üç noktada toplanan Suriyeliler, katil Esed, İran ve Rusya’nın son günlerde yoğunlaşan saldırılarını protesto ederek Türkiye’den garantör ülke olmanın gereğini yapmasını ve saldırıları engellemesini talep ettiler.

İdlib, Hama kırsalı ve Babu’l Hava sınır kapısında bir araya gelen Suriyeliler, son günlerde yoğunlaşan saldırıları protesto ettiler.

Katil Esed ve işbirlikçisi Rusya ile İran’ın Türkiye ile vardığı mutabakatlara aykırı olarak saldırılarını aralıksız sürdürdüğünü vurgulayan göstericiler, devrimi sürdürmekte kararlı olduklarını beyan ettiler.

Esed, İran ve Rusya aleyhtarı sloganların atıldığı gösterilerde Türkiye’den de garantör ülkelerden biri olarak üzerine düşen sorumluluğu yerine getirmesi ve saldırıların durması için daha fazla çaba sarf etmesi talep edildi.

Uluslararası topluma da seslenilen gösterilerde, saldırıların durdurulması ve Rejim zindanlarındaki tutukluların serbest bırakılması için duyarlılık çağrısında bulunuldu.

Ajanslar

Ayrıca...

Çin’in toplama kampları nedeniyle Doğu Türkistan nüfusu hızla azalıyor

Avustralya’da yayın yapan Mercatornet’in hazırladığı rapora göre, ülkedeki Uygur nüfusu, bu kampların kurulduğu 2017’den bu …

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir