Home / News / HABER / 6,8’lik Deprem Elazığ Ve Malatya’yı vurdu

6,8’lik Deprem Elazığ Ve Malatya’yı vurdu

Elazığ’da dün meydana gelen 6,8’lik deprem sonrası arama-kurtarma çalışmaları devam ediyor. Son alınan bilgilere göre, 29 kişi hayatını kaybetti, 1466 kişi de yaralandı.

Elazığ Sivrice’de dün saat 20.55’de 6,8 büyüklüğünde şiddetli bir deprem meydana geldi. 6,8’lik depremde Elazığ’da 16, Malatya’da 4 kişi hayatını kaybetti, 1015 kişi de yaralandı. Deprem sonrası büyüklükleri 2.7 ile 5.4 arasında değişen 401 artçı deprem kaydedildiği bildirildi. AFAD’dan yapılan açıklamada, “Afet bölgesindeki hasarlı yapılara kesinlikle girilmemesi gerekmektedir” uyarısı yapıldı. Bakan Murat Kurum, Elazığ’da 5 Malatya’da 25 binanın yıkıldığını belirtti.

Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığından (AFAD) yapılan bilgilendirmede, Sivrice ilçesinde saat 20.55’te 6,8 büyüklüğünde deprem kaydedildiği ifade edildi. Sığ deprem, yerin 6,75 kilometre derinliğinde gerçekleştiği için geniş bir alanda hissedildi. Yıkılan binaların altında kalanları kurtarmak için yoğun çaba sarf eden arama ve kurtarma ekipleri, şimdiye kadar 43 kişinin enkazdan sağ çıkarıldığını belirtti.

Elazığ Sivrice merkezli deprem, Gaziantep, Şanlıurfa, Malatya, Tunceli, Samsun, Tokat, Çorum, Sivas, Niğde, Kayseri, Kırşehir, Trabzon, Ordu ve Giresun’da da hissedildi.

Depremin ardından Sivrice ilçesinde saat 21.08’de 5,4, Baskil ilçesinde saat 21.17’de 5,1 büyüklüğünde artçı sarsıntılar kaydedildi. Sivrice’deki sarsıntı, yerin yaklaşık 7,03, Baskil’deki ise yerin 10,62 kilometre derinliğinde gerçekleşti.

Cumhurbaşkanı Erdoğan: Para toplamaydı, şuydu, buydu, devletimizin ihtiyacı yok

Deprem bölgesinde incelemelerde bulunmak üzere Elazığ’a giden Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, farklı kurumlar tarafından tarafından depremzedelere yardım kampanyaları başlatılmasını eleştirerek, yardımların sadece AFAD ve Kızılay üzerinden yapılacağını açıkladı.

Erdoğan şöyle konuştu:

Milletçe ortaya koyduğumuz dayanışmaya teşekkür ediyorum. Bu tür zamanlarda bazıları fırsat kollamaya kalkar, bu fırsatçılara kapı aralamayalım. Öyle yok para toplamaydı şuydu buydu, devletimizin bu noktada bir ihtiyacı yok. Birileri illa yardım yapacaksa bunların kurumları bellidir, AFAD’la, bilemediniz Kızılay’la yapılır. Bu fırsatçılara da fırsat vermeyelim, adımlarımızı buna göre atalım diyoruz.”

Ajanslar

Ayrıca...

Gaziantep’te Köklü Değişim “HİLAFET” sayısını tanıttıkları için 7 Müslüman’a Gözaltı

Şanlıurfa’dan sonra Gaziantep’te de Köklü Değişim Dergisi’nin “Hilafet” kapak konulu Mart sayısını tanıttıkları ve yaptıkları …

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir