Home / Media / Videolar / [14 Şubat 2020] Siyasi Bakışlar

[14 Şubat 2020] Siyasi Bakışlar

Siyasi Bakışlar’da bu hafta; “İdlib’de Rusya ve Rejim saldırıları”, “KKTC Cumhurbaşkanı’nın Türkiye’yi hedef alan sözleri”, “Varlık Fonu’na ‘sınırsız’ borçlanma yetkisi” ve “Hatay’da ‘işsiz’ babanın kendini yakması” konuşuluyor.

• Bir taraftan Rusya diğer taraftan rejim güçleri İdlib’i bombalamaya devam ediyor. Sivillere yönelik gerçekleştirilen acımasız katliamlara, Türk askerine saldırılar da eklendi. Uluslararası entrikaların icra sahası olan İdlib’i, yakın gelecekte nasıl bir son bekliyor?

• KKTC Cumhurbaşkanı Akıncı’nın Türkiye’nin Kıbrıs ve Suriye politikasını eleştiren sözleri kamuoyunda birtakım ciddi tartışmalara sebep oldu. Akıncı’nın Tepki Çeken Açıklamaları ABD ve İngiltere’nin Akdeniz’deki çatışma stratejilerinin yeni bir hamlesi mi?

• AK Parti vekillerinin TBMM’ye sunduğu teklifte Varlık Fonu’nun borçlanmasında kredi sınırlarının kaldırılması öngörülüyor. Varlık Fonu nedir? Varlık Fonu’na “sınırsız” borçlanma yetkisinin verilmesinin ekonomiye etkisi…

• Hatay Valiliği önünde işsizlikten bunalan bir baba kendisini yakarak intihar girişiminde bulundu. Yapılan müdahale sonrası hastaneye kaldırılan işsiz babanın kalp krizi sonucu hayatını kaybettiği açıklandı. Geçim sıkıntısı sebebiyle yaşanan bu intihar vakalarını nasıl yorumlamak gerekir?

Köklü Değişim Medya Ankara Temsilcisi Kadir Kaşıkcı soruyor; Köklü Değişim Yazarları Sosyolog Süleyman Uğurlu ve Yusuf Yavuzkan cevaplıyor…

Ayrıca...

[12 Mayıs 2020] Hizb-ut Tahrir Türkiye Haftalık Değerlendirme Toplantısı

Hizb-ut Tahrir Türkiye Medya Bürosu Başkanı Mahmut Kar, Türkiye gündemini meşgul eden önemli konuları değerlendirdi… …

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir