Home / News / HABER / DÜNYA / Erdoğan ile Trump telefonda Suriye ve Libya’yı görüştü

Erdoğan ile Trump telefonda Suriye ve Libya’yı görüştü

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile Amerika Birleşik Devletleri Başkanı Donald Trump telefonda görüşerek Suriye ve Libya konusunda görüş alışverişinde bulundu.

Beyaz Saray’dan görüşmeye ilişkin yapılan yazılı açıklamada Trump’ın Rusya’nın Esed rejimine desteğinin son bulması ve Suriye’deki iç savaşın siyasi bir çözüme kavuşturulması için isteğini dile getirdiği belirtildi.

Görüşmede İdlib’de yaşanan şiddete ilişkin endişelerin vurgulandığını belirten Beyaz Saray Sözcü Yardımcısı Judd Deere, Trump’ın, Erdoğan’a Türkiye’nin insani bir felaketi önlemek için gösterdiği çabalardan ötürü teşekkür ettiğini ifade etti.

Açıklamada Libya konusuyla ilgili olarak “Trump ayrıca, Libya’da dış güçlerin müdahalesinin durumu daha da kötüye götüreceğini bir kez daha tekrarladı” ifadesi kullanıldı.

İki lider 15 Şubat’ya gerçekleştirdikleri telefon görüşmesinde Libya’nın yeniden barış ve istikrara kavuşturulmasının önemini vurgulamıştı.

Ajanslar

Ayrıca...

Gaziantep’te Köklü Değişim “HİLAFET” sayısını tanıttıkları için 7 Müslüman’a Gözaltı

Şanlıurfa’dan sonra Gaziantep’te de Köklü Değişim Dergisi’nin “Hilafet” kapak konulu Mart sayısını tanıttıkları ve yaptıkları …

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir