Home / News / HABER / Koronavirüs: Türkiye İran ile kara sınırını kapattı

Koronavirüs: Türkiye İran ile kara sınırını kapattı

İçişleri Bakanlığı tarafından yapılan açıklamada, Türkiye’nin İran ile olan kara sınırını koronavirüs nedeniyle kapattığı ifade edildi.

Aralık ilçesi Kaymakamı Mustafa Görmüş’ün olay yerinde inceleme yaptığı ve ekiplerin teyakkuz halinde olduğu bilgisine ulaşıldı.

Iğdır Valiliği’nden yapılan yazılı açıklamada ise, “İran’da görülen Koronavirüsü vakalarına karşı ilimiz sınır ili olması sebebiyle her türlü emniyet ve sağlık tedbirleri ilk andan itibaren alınmıştır.

Gelişmeleri yakından takip ediyoruz. Resmi makamlar tarafından yapılan açıklamalar dışındaki haber ve yorumlara lütfen itibar etmeyiniz” denildi.

Sağlık Bakanı: Sınırları kapattık

Öte yandan Sağlık Bakanı Fahrettin Koca konuyla ilgili açıklamada bulunarak İran ile sınır kapılarının kapatıldığını duyurdu.

Koca konuyla ilgili olarak şu ifadeleri kullandı:

“Komşumuzla sınırlarımızı geçici olarak kapatma kararı aldık, İran’dan Türkiye’ye gelişler durduruldu, Türkiye’den İran’a gidişler ise devam ediyor”

Koca ayrıca, “Tüm uluslararası uçuşlar (İran’dan gelişler) saat 20.00 itibarıyla tek taraflı ve geçici olarak durduruldu” ifadelerini de kullandı.

Ajanslar

Ayrıca...

Gaziantep’te Köklü Değişim “HİLAFET” sayısını tanıttıkları için 7 Müslüman’a Gözaltı

Şanlıurfa’dan sonra Gaziantep’te de Köklü Değişim Dergisi’nin “Hilafet” kapak konulu Mart sayısını tanıttıkları ve yaptıkları …

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir