Home / News / HABER / Rusya ve İran destekli rejim güçleri İdlib’in güneyinde ilerliyor

Rusya ve İran destekli rejim güçleri İdlib’in güneyinde ilerliyor

Suriye İnsan Hakları Gözlemevi (SOHR), Türk Silahlı Kuvvetleri’nin (TSK) İdlib’de 4 yeni askeri gözlem noktası daha oluşturduğunu açıklarken, Esed güçlerinin ise İdlib’in güneyinde ilerleyişini sürdüğünü bildirdi.

Türkiye’ye ait 100’ü aşkın araçtan oluşan askeri bir konvoy,Suriye topraklarına girerek Zaviye Dağı bölgesine gitti. Böylece Türkiye’nin 2 Şubat’tan bu yana Gerginliği Azaltma Bölgesi’ne gönderdiği tır ve askeri araç sayısı 2 bin 850’yi aştı.

Suriye’ye giren bu araçlar, tanklar, zırhlı personel taşıyıcıları, zırhlı araçlar, kurşun geçirmez mobil ‘güvenlik kabinleri’ ve askeri radarlar taşırken, söz konusu süreçte İdlib ve Halep’e sevk edilen Türk askeri sayısı ise 7 bin 600’e ulaştı. Bununla birlikte yeni askeri noktalarla birlikte Gerginliği Azaltma Bölgesi’ndeki Türk gözlem noktalarının sayısı 43’e yükseldi.

Öte yandan Rus savaş uçakları Hama ve İdlib’e yönelik yoğun bombardımanlarına devam ederken, rejim güçleri aynı alanlara füzeli saldırılar gerçekleştiriyor.

Bununla birlikte rejim güçleri Rusya’nın hava desteği ile İdlib’in güneyinde ilerlemeye devam ederek daha fazla bölgeyi kontrol altına almayı başardı. Esed güçleri son ilerlemeyle 7 bölgeyi kontrol altına aldı.

Esed güçleri böylece 24 Ocak’taki askeri operasyonun başlamasından bu yana İdlib’de kontrol altına aldığı bölge sayısını 109’a yükseltti.

Ajanslar

Ayrıca...

Kar: Ruhani değil siyasi halifelik

Yıllardır halifeliği savunan Hizbu’t Tahrir’in Türkiye Medya Sorumlusu Mahmut Kar, Hilafetin ruhani değil siyasi olarak …

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir