Home / News / HABER / DAVA / Hizb-ut Tahrir’e Yargı Zulmü Bursa’da Devam Ediyor

Hizb-ut Tahrir’e Yargı Zulmü Bursa’da Devam Ediyor

Hizb-ut Tahrir üyesi Serdar Yılmaz’a yargı zulmü! Serdar Yılmaz, hakkında kesinleşmiş hapis cezasından dolayı tutuklanarak cezaevine gönderildi.

Anayasa Mahkemesi (AYM)’nin Hizb-ut Tahrir üyeleri lehinde verdiği onlarca hak ihlali kararına rağmen yerel mahkemelerin gayri hukuki uygulamaları devam ediyor. Bu zulmün son örneği, hakkındaki arama kararı AYM kararlarına rağmen bir türlü kaldırılmayan Hizb-ut Tahrir üyesi Serdar Yılmaz’ın tutuklanmasında görüldü.

Evli ve iki çocuk babası olan Serdar Yılmaz çevresinde, İslâmi şahsiyeti ve samimi kişiliğiyle biliniyor.

İSLÂMİ ŞAHSİYETLER İÇİN 28 ŞUBAT BİTMEDİ!

Türkiyeli Müslümanlar için çileli günleri ifade eden 28 Şubat’ın yıldönümü vesilesiyle Hizb-ut Tahrir Türkiye Medya Bürosu Başkanı Mahmut Kar’ın haftalık gündem değerlendirme toplantısında da ifade ettiği gibi: “28 Şubat Müslümanlar için bitmedi!” Serdar Yılmaz’ın ailesinin yanından alınarak tutuklanıp cezaevine gönderilmesi, Mahmut Kar’ın bu sözünü teyit eder nitelikte.

Hatırlanacağı üzere Mahmut Kar, haftalık gündem değerlendirme toplantısında Hizb-ut Tahrir yargılamaları hakkında şunları söylemişti:

“İstanbul 12. Ağır Ceza, Bursa 2. Ağır Ceza ve Konya 4. Ağır Ceza Mahkemeleri Hizb-ut Tahrir üyeleri lehinde verilen AYM kararına uymayarak bu kişilerin yeniden yargılama taleplerini reddediyor.

Yerel mahkemelerin bu keyfi uygulamaları, maalesef mağduriyetlerin devam etmesine, -varsa- adaletin gecikmesine ve 28 Şubatçı zihniyetin varlığını hâlâ sürdürdüğüne ya da paralel yargı zulmünün yargı sürecinde hâlâ etkili olduğuna dair şüphelerin haklı çıkmasına sebep olmaktadır.

Dileriz ki bu 28 Şubat, zalimlerce cezaevinde tutulan mazlum Müslümanlara uygulanan her türlü zulmün sona erdiği bir 28 Şubat olsun!”

Köklü Değişim Medya

Ayrıca...

Urfa’da 11 “İbrahim” gözaltında!

İstanbul, Bursa, Ankara derken şimdi de Hilafet istedikleri için Şanlıurfa’da Müslümanlara yönelik gözaltılar yapıldı. Hilâfet’in …

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir